Aile Bakanı Göktaş: 81 ilde bağımlılıkta farkındalık eğitimleri veriyoruz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye’nin 81 ilinde bağımlılık konusunda farkındalık eğitimleri verdiklerini duyurdu.

Aile Bakanı Göktaş: 81 ilde bağımlılıkta farkındalık eğitimleri veriyoruz!

Yeşilay 5. İstanbul İnisiyatifi Zirvesi’ne katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş önemli açıklamalarda bulundu. Her türlü bağımlılık ile mücadele ettiklerini söyleyen Bakan Göktaş bu konuda kapsamlı eğitimler verdiklerini belirtti. Ayrıca Aile Bakanlığı’nın “Sosyal Medya Çalışma Grubu” hakkında Bakan Göktaş bilgilendirme yaptı.

Öncelikli olarak madde bağımlılığına yönelik çalışma yapıldığını kaydeden Bakan Mahinur Özdemir Göktaş konunun bununla sınırlı kalmadığının altını çizdi. Madde bağımlılığının çok büyük bir sorun olduğunu ifade eden Bakan Göktaş dijital bağımlılık ve kumar bağımlılığı üzerinde de önleyici çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurguladı.

“Dijital bağımlılık ve kumar bağımlılığı da eylem planımız kapsamında mücadelemizi sürdürdüğümüz hedeflerimiz arasında yer almaktadır”

Dijital ve kumar bağımlılığı ile ilgili mücadelenin de sürdüğünü söyleyen Bakan Göktaş, “Son yıllarda ciddi bir problem olarak karşımıza çıkan dijital bağımlılık ve kumar bağımlılığı da eylem planımız kapsamında mücadelemizi sürdürdüğümüz hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra eylem planı kapsamında verdiğimiz eğitimlerle aileyi ve özellikle gençlerimizin geleceğini tehdit eden şiddet, zararlı akımlar ve alışkanlıklarla etkili bir mücadele ortaya koyuyoruz.” diye konuştu.

“Zararlı içerikleri gerekli mercilere iletiyor ve hızlı bir şekilde aksiyon alıyoruz”

Bakan Göktaş, “Sosyal Medya Çalışma Grubumuz” ile çocukların olumsuz etkilenebilecekler içerikleri tespit etmek ve bunlara yönelik koruyucu, önleyici faaliyetler yürütüyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın çocuklar için zararlı olduğunu düşündükleri içerikleri, yayınları ve uygulamaları kolayca bildirebilmeleri için DUY İhbar Platformunu oluşturduk. Bu kapsamda Dijital haberleşme kanalları ve web sitesi üzerinden bildirilen tüm içerikleri titizlikle inceliyoruz. Zararlı içerikleri gerekli mercilere iletiyor ve hızlı bir şekilde aksiyon alıyoruz. Ayrıca, Sosyal Hizmet Merkezlerimizle, bağımlılık öyküsü olan vatandaşlarımıza ve ailelerine sosyal uyum süreci için danışmanlık hizmeti veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasına devamında teknolojik bağımlılığa değinen Bakan Göktaş, “Günümüzde hızla gelişen teknolojinin hayatımızı kolaylaştırmasının yanı sıra birtakım zorlukları, tehditleri ve tehlikeleri de beraberinde getirdiğine şahit oluyoruz. Kişisel verilerin gizliliği, siber güvenlik riskleri, dijital zorbalık, zararlı akımların yaygınlaşması ve dijital bağımlılık bu tehlikelerden sadece birkaçıdır. Özellikle çocuklarımızın masum dünyasını kirleten dijital içerikler, onların geleceğini doğrudan etkiliyor. Dijitalleşmenin bizi karşı karşıya bıraktığı tehlikelere karşı tedbirli olma gerekliliği ise ülkemizin geleceği açısından büyük bir önem arz ediyor” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş başta çocuklar, gençler ve kadınlar olmak üzere tüm vatandaşların bağımlılıklara karşı korunabilmesi için yoğun bir çalışma gerçekleştirildiğini kaydetti. Özellikle sosyal medya konusunda hızlı bir şekilde aksiyon aldıklarını belirten Bakan Göktaş burada vatandaşların ihbarlarının çok önemli olduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER