Ahmet Karakaya kimdir, nereli, kaç yaşında, yeni Bitlis Valisi kim oldu?

19 Eylül tarihli atama kararları kapsamında yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Bitlis Valisi değişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu yerine Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya atandı.

Ahmet Karakaya kimdir, nereli, kaç yaşında, yeni Bitlis Valisi kim oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan imzaların ardından pek çok ilde Valilerin görev yerleri değiştirildi. Bazı Valiler açığa alınırken bazı valilerin ise görev yerlerinde değişikliğe gidildi. Bu illerden biri de Bitlis oldu. Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Vali-Mülkiye Başmüfettişi olarak atanırken yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya atandı.

YENİ BİTLİS VALİSİ AHMET KARAKAYA KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

1977 yılında Kastamonu Taşköprü’de doğan Ahmet Karakaya, 1999 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

2000 yılında Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği’ne atandı.

Ardından İçişleri Bakanlığı, 2002 yılında 9 ay süreyle İngiltere’ nin Exeter Üniversitesine İngilizce Dil Kursu ve mesleki incelemelerde bulunmak amacıyla gönderdi.

Türkiye’nin dört bir yanında Kaymakam ve Vali Yardımcılığı gibi görevleri yerine getiren Karakaya, 20 Ağustos 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İstanbul Sancaktepe Kaymakamlığına atandı.

1. Sınıf Mülki İdare Amiri olan Karakaya evli ve üç çocuk babasıdır.

2021 senesinden bu yana Sancaktepe Kaymakamı olarak görev yapan Ahmet Karakaya, 19 Eylül 2024 tarihli Atama Kararnamesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Bitlis Valisi olarak atandı.

Bitlis Valisi olarak görev alan Erol Karaömeroğlu ise aynı kararname kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Vali-Mülkiye Başmüfettişi olarak atandı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER