Adaylığı ilan edilen ABB Başkanı Yavaş, İYİ Parti'nin 81 ilde aday çıkarması hakkında açıklamalarda bulundu

31 Mart 2024 yerel seçimleriyle ilgili olarak ABB Başkanı Yavaş'ın adaylığı resmen duyuruldu. Yerel seçimlerle ilgili pek çok konu gündeme gelirken ABB Başkanı Yavaş'tan İYİ Parti'nin 81 ilde aday çıkarması hakkında açıklama geldi.

Adaylığı ilan edilen ABB Başkanı Yavaş, İYİ Parti'nin 81 ilde aday çıkarması hakkında açıklamalarda bulundu

Ülkemizde Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri'nin ardından 31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerle ilgili olarak hazırlıklar hız kazandı. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanlığı adaylığı için çeşitli isimler gündeme gelirken ABB Başkanlığı için hangi isimlerin yarışacağı merak konusu oldu. ABB Başkanı Yavaş'ın 'Göreve devam' talebinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ABB Başkanlığı için adaylarının Başkan Yavaş olduğunu duyurmuştu.

Gelişmeler birbiri ardına yaşanırken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'de yerel seçimlerde 81 ilde kendi adaylarını çıkaracaklarını duyurmuştu. ABB Başkanı Yavaş, Mansur Yavaş İYİ Parti'nin 81 ilde aday çıkarması hakkında bir değerlendirmede bulundu.

ABB BAŞKANI YAVAŞ'TAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti'nin Genel İdare Kurulu’nda alınan 81 ilde aday çıkarma kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ABB Başkanı Yavaş, “Ankara’daki 4 milyon 200 bin seçmenin oyuna parti ve bölge ayırt etmeksizin talibim” derken "İYİ Parti'nin Genel İdare Kurulu’nda alınan 81 ilde aday çıkarma kararı hakkında ne düşünüyorsunuz" sorusuna da yanıt verdi.

aw030246-01.jpg

Söz konusu soruyu yanıtlayan ABB Başkanı Yavaş, yaptığı hizmetlerle konuşulmak istediğinin altını çizerek, “Ankara’da şu an 4 milyon 200 bin seçmen var. Ne kadarı oy kullanır bilmiyorum ama ben hepsinin oyuna talibim. Parti ve bölge ayırt etmeksizin. Bizim her zaman söylemimiz şu olmuştur.” ifadelerine yer verdi. Soruyu cevaplamaya devam eden ABB Başkanı Yavaş, ''Seçildikten sonra herkese eşit bir şekilde kimseyi ayırmadan hizmet edeceksiniz. Bu şekilde de beş yıla yakındır hizmet ettiğimizi düşünüyoruz.'' sözlerini sarf etti.

''BELEDİYECİLİĞE FARKLI BİR BAKIŞ GETİRDİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ''

2019 yılında seçimlere vaatlerde bulunarak girdiklerini belirten ABB Başkanı Yavaş, 31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen yerel seçimlere ilişkin faaliyetlerini anlatarak gireceklerini belirtti. Bununla ilgili olarak “Belediyeciliğe farklı bir bakış getirdiğimizi düşünüyoruz. Ankara halkının önüne çıkıp yaptığımız hizmetleri beğeniyorsanız eğer bize oy verin diyeceksiniz. Bunu da yaparken şu seçmen bu seçmen diye ayırmadan 4 milyon 200 bin seçmene hizmet ettiysek şimdi de hepsinden oy istiyoruz” dedi. Adaylıktaki iddiasını ortaya koyan ABB Başkanı Yavaş, Ankara'daki sosyal, şeffaf, hak ve insan odaklı dürüst belediyecilik hizmetlerine devam edeceklerinin altını çizdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER