Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İyi hal indirimini tartışmalıyız!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç iyi hal indirimi ile alakalı olarak bir tartışma yapılmasını söyleyerek infaz sisteminin caydırıcı olması gerektiğini belirtti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İyi hal indirimini tartışmalıyız!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç infaz yasası ile alakalı olarak Ankara’da gazetecilere bazı açıklamalarda bulundu. Kamuoyunda tepki çeken iyi hal indirimi meselesini gündeme getiren Bakan Yılmaz Tunç bunun tartışılması gerektiğinin altını çizdi. Yargı reformunda bu meselelerin çözüme kavuşması için toplumun tüm kesimlerinin katkı sunmasını isteyen Bakan Yılmaz Tunç dikkat çeken mesajlar verdi.

İYİ HAL İNDİRİMİ AÇIKLAMASI

İyi hal indirimi meselesine değinen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Hem hukukçularımız, hem akademisyenlerimiz, uygulayıcımız ve milletvekillerimiz ile iyi hal indiriminin devam edip etmeyeceğini görüşeceğiz. Cezalarda alt ve üst sınırlar bulunuyor. Hakimler dosyaya göre bu sınırlar içerisinde karar vermek durumunda. Bir de iyi hal indirimi olduğunda bazı suçlar bakımından özellikle kamuoyunun tepkisi ile karşılaşıyoruz. Bunu bizim yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor. Bazı suçlar için denetimli serbestlik uygulanır mı, uygulanmaz mı? Bu konuda ceza hukukçularımızdan görüş almamız gerekir.” dedi.

DENETİMLİ SERBESTLİK UYGULAMASININ SINIRLARI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Toplumu suçtan korumak gibi bir görevlerinin olduğunu söyleyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Kasten öldürme ve kasten yaralama gibi suçlarda denetimli serbestlik uygulaması yapılmasını kamuoyu sık sık eleştiri konusu yapıyoruz. Bu serzenişlere kulak vermek durumundayız. Bunları dikkate almak zorundayız. Bizim toplumu suçtan korumak gibi bir görevimiz var. Ceza hukukunun ve adaletin amacı da tam olarak budur. Bu konuda hep beraber hareket edip hukuk normlarına aykırı olmayacak bir karar vermeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç özellikle iyi hal indirimi konusunda kamuoyunun vicdanının rahatlatılması gerektiğini kaydederek buna dair bir çalışma yapılacağını belirtti. Mahkemelerde sık sık suçlulara iyi hal indirimi uygulanarak bazı suçların cezaları çok hafif kalıyor.

SONRAKİ HABER