Adalet Bakanı Tunç'tan Instagram sözleri: Kimsenin ayrıcalığı yok

Türk hükümeti tarafından Instagram'ın erişime kapatılmasının ardından büyük bir kriz yaşanmıştı. Katalog suçları ihlal ettiği ve Filistin yanlısı paylaşımları kaldırması yüzünden erişime engellenen Instagram hakkında açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor.

Adalet Bakanı Tunç'tan Instagram sözleri: Kimsenin ayrıcalığı yok

Sosyal medya kullanan milyonlarca vatandaş VPN kullanarak Instagram'a girmek istemediklerini, erişimin bir an önce kaldırılmasını istemişti. Yaşanan bu durum ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada Instagram'ı sert bir şekilde eleştirmiş, olayı dijital bir faşizm olarak nitelendirmişti.

Filistin hassasiyeti konusunda insanların paylaşımlarını kaldırmalarından dolayı böyle bir karar alınan Instagram ile ilgili bir açıklamada Adalety Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi.

"HERKES KURALLARA UYACAK"

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Tunç konu ile "BTK gerekçelerini ilgili sosyal medya şirketine tebliğ edilmiş durumda. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devleti. Herkes kurallara uyacak. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşları da kurallara uyacak. Türkiye'de yaşayan yabancılar da bu kanunlara uyacak. Türkiye'de yayın yapan sosyal medya kuruluşları da ülkemizin kanunlarına uyacak. Dolayısıyla hiç kimsenin ayrıcalığı yok. İnternette suç işlenmesinin önlenmesi konusunda devlete verilen bir görev varsa bu görevi devlet kurumlarıyla beraber elbette ki yapmak durumunda" dedi.

Devletin aldığı tavıra karşı Instagram kanadının neler yapacağı merak konusu oldu. Instagram cephesinin geri adım atmaması durumunda yasağın çok uzun bir süre devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER