Adalet Bakanı duyurdu! İcra ile çocuk teslim alma dönemi kapandı

Yargı kanunları çerçevesinde uygulanan fakat insani olarak yürek burkan görüntüler oluşturan icra memurları ile zorla çocuk alma olayı tarihe karıştı. Konu ile ilgili açıklama Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi.

Adalet Bakanı duyurdu! İcra ile çocuk teslim alma dönemi kapandı

Vatandaşların dizi, filmlerde görmeye aşina olduğu ve gerçek hayatta da büyük bir insanlık dramı görüntülerinin oluşmasına neden olan güvenlik güçlerinin zor kullanarak çocuğu yanında bulunduğu anne ya da babasından alma görüntüleri bir daha yaşanmayacak.

Adalet Bakanı duyurdu! İcra ile çocuk teslim alma dönemi kapandı

"ÇİRKİN GÖRÜNTÜLERE SON VERDİK"

Konu ile ilgili konuşan Adalet Bakanı Yılmaz tunç alınan kararı "Çocukların kolluk güçleriyle anne veya babadan koparıldığı çirkin görüntülere son verdik. Bakanlığımız, toplumsal bir acıya son veren bu uygulama ile ilgili özel rehber hazırlayarak, uygulayıcı tüm taraflara ulaştırdı” ifadelerini kullandı.

YENİ SİSTEMİN DETAYLARI PAYLAŞILDI

Terkedilen eski sistemin ardından yeni sistemin nasıl olduğu konusunda da detaylar veren Bakan Tunç "Görüşme merkezlerinde psikologlar, sosyal çalışmacılar, pedagoglar ve rehber öğretmenler vasıtasıyla çocuk teslimleri yapılıyor. Bakanlığımız bu hizmeti ücretsiz gerçekleştiriyor" ifadelerini kullandı.

Uygulama ile çocukların psikolojik olarak olumsuz yönde etkilenmesine son verildi. Alınan yargı kararının olabilecek en sağlıklı şekilde uygulanma adımı yerinde bir adım olarak görüldü.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER