Abdulkadir Uraloğlu: Ulaşım ve iletişim altyapısına 277 milyar dolarlık yatırım yapıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklama ile Türkiye’nin ulaşım ve iletişim altyapısı için 277 milyar dolarlık yatırım yaptığını söyledi.

Abdulkadir Uraloğlu: Ulaşım ve iletişim altyapısına 277 milyar dolarlık yatırım yapıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bazı programlara katılmak için ziyaret ettiği Bingöl’de önemli açıklamalar yaptı. Türkiye’nin 2002 yılından itibaren ulaşım ve iletişim altyapısına çok önemli yatırımlar yaptığını belirten Bakan Abdulkadir Uraloğlu bu yatırımların maddi karşılığının 277 milyar doları bulduğunu açıkladı.

Yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Bakan Abdulkadir Uraloğlu, 2002 yılında Türkiye’de bölünmüş yol uzunluğunun 6 bin 101 kilometre olduğuna dikkat çekerek bunun bugün 29 bin 505 kilometreye çıktığını söyledi. Türkiye’nin Avrupa’da en büyük 6., dünyada ise en büyük 8. Hızlı tren işletmecisi haline geldiğini belirten Bakan Uraloğlu hava yolunu da halkın yolu yaptıklarını vurguladı.

Abdulkadir Uraloğlu: Ulaşım ve iletişim altyapısına 277 milyar dolarlık yatırım yapıldı

“Dünyanın hangi ülkesinde inşa edilen tünele, köprüye, havalimanına, hızlı trene karşı çıkan bir muhalefet var”

Uraloğlu, "Bunların da bu ülkede bir dikili ağaçları dahi olmadığı için yıkmayı, durdurmayı, siyaset yapmak zannediyorlar. Böyle köhne bir siyaset anlayışı olabilir mi. Dünyanın hangi ülkesinde inşa edilen tünele, köprüye, havalimanına, hızlı trene karşı çıkan bir muhalefet var. ‘Ulaşamadığın yer senin değildir’ sözünü hiç mi işitmedin. Ulaşılmaz, erişilmez yere ne fabrika yapılır ne de ev kurulur. Son 22 yılda ülkenin dört bir yanına neden ardı ardına fabrikalar kurulmaya başlandı. Çiftçimiz, üreticimiz malını artık sadece ürettiği şehre değil, Türkiye’nin dört bir yanına hatta sınırlarımız ötesinde ihracat yapmaya nasıl başladı. Bunları düşündün mü. İşte vizyonsuzluk böyle bir şey” dedi.

“Devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu, yaklaşık 29.505 kilometreye ulaştırdık”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak 2002 yılından bu yana Türkiye’nin ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 277 milyar dolar üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini vurgulayan Uraloğlu, “Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi, 1915 Çanakkale Köprüleri, İstanbul-Manisa-İzmir, Ankara-Niğde ve Kuzey Marmara Otoyolları, Filyos Limanı ve Çamlıca Kulesi gibi dev projeleri hayata geçirdik. 2002 yılında 6.101 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu, yaklaşık 29.505 kilometreye ulaştırdık. Bölünmüş yollarla bağlanan şehir sayımız 6 iken, 77’ye yükselttik. Türkiye’yi Avrupa’nın 6., dünyanın 8. yüksek Hızlı Tren işletmecisi yaptık. Ülkemizi hızlı trenle buluşturarak 2.251 kilometre hızlı tren ağı inşa ettik. Havacılıkta çağ atladık. İç hatlardaki aktif havalimanı sayımız 26 iken son olarak 10 Ağustos’ta hizmete açtığımız Çukurova Uluslararası Havalimanıyla 58’e yükselttik. Ülkemizin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A’yı da Temmuz ayında uzaya başarıyla fırlattık. Test sürecine başladık. İnşallah ekim ayı içinde kalıcı yörüngesine yerleşecek ve en geç yıl sonunda uydumuzu devreye alacağız” cümlelerini kullandı.

Abdulkadir Uraloğlu: Ulaşım ve iletişim altyapısına 277 milyar dolarlık yatırım yapıldı - Resim : 2

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönetiminde çok önemli yatırımlar yaptığını belirtirken bunların faydalarının yıllar içerisinde daha iyi anlaşıldığını söyledi. Özellikle ulaşım ve iletişim alanında yapılan yatırımların meyvelerinin alınmaya başlandığı belirtilirken ekonomiye sunulan katkıya dikkat çekti. İhracatta yaşanan rekorların bu yatırımlar ile alakası olduğunu kaydeden Bakan Uraloğlu yeni yatırımların hazırlıklarını da yaptıklarının da altını çizdi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER