ABB Başkanı Yavaş'tan Teğmenler açıklaması: Atatürk'ü sevmek suç olabilir mi?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, son dönemin en çok tartışılan gündem maddeleri arasında yer alan Teğmenler konusunda açıklama yaptı. Başkan Yavaş, teğmenlere destek açıklamasında bulundu.

ABB Başkanı Yavaş'tan Teğmenler açıklaması: Atatürk'ü sevmek suç olabilir mi?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın ardından Teğmenlerin mezuniyet töreni yeniden gündeme gelmişti. Hatırlanacağı üzere mezun olan Teğmenler yemin töreninde geleneksel kılıç kuşanma törenini yerine getirmiş, törende atılan sloganlar ve çekilen görüntüler gündemi meşgul etmişti. Teğmenler hakkında soruşturma açılacağı iddiaları farklı tepkilere neden olurken konu hakkında bir açıklamada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından yapıldı.

BAŞKAN MANSUR YAVAŞ'TAN TEĞMENLER AÇIKLAMASI!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, basın mensupları tarafından yöneltilen soruları yanıtlarken Teğmenler hakkında gelen soru üzerine "Bu tören daha önce de yıllardır yapılan bir şey. Yani Mustafa Kemal Atatürk'e bağlılık suç olabilir mi? Mustafa Kemal'in numarası okunduğu zaman hep birlikte ayağa kalkıp burada demiyor muyduk daha önce? Yıllardır yapılan bir olayın sosyal medyaya düşmesi, trollük yapan insanların bunu yayması nedeniye bugün bunlar tartışılıyor.

Türkiye'nin artık suni gündemleri tartışacak vakti yok. Bir an evvel ülkemizin gerçek gündemine dönmesi gerekiyor. Böyle bir suçu biz kabul etmiyoruz. Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyerek her zaman göğsümüzü gere göre söyleriz. Söylemekten de gurur duyarız. Söyleyen gençleri de alınlarından öpüyorum" diyerek desteğini açıkladı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER