ABB Başkanı Yavaş'ın Erdal Beşikçioğlu'nun adaylığına itiraz ettiği iddia edildi!

Sosyal medyanın gündeminde CHP'den Ankara'nın Etimesgut ilçesine belediye başkanı adayı olarak gösterilen Erdal Beşikçioğlu yer alıyor. Beşikoğlu'nun CHP'den ilçe belediye başkan adayı olarak gösterilmesine ilişkin iddialar gündeme gelirken bu kez ABB Başkanı Yavaş'ın Beşikçioğlu'nun adaylığına itiraz ettiği ve bunun nedenine ilişkin de bazı iddialar dikkati çekti.

ABB Başkanı Yavaş'ın Erdal Beşikçioğlu'nun adaylığına itiraz ettiği iddia edildi!

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için hazırlıklar sürerken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) belediye başkan adaylarını açıklamaya devam ediyor. CHP, il ve ilçede belediye başkan adaylarını açıklamak üzere toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Ankara’nın Etimesgut ilçesinde belediye başkan adayı olarak tiyatro ve sinema oyuncusu Erdal Beşikçioğlu’nu gösterdi. Oyuncu Beşikçioğlu ile ilgili karar MYK’da herhangi bir itiraz olmadan kabul edildi ve Parti Meclisi’ne (PM) sunulacak aday listesinde yer aldı.

MYK toplantısında Beşikçioğlu'nun Etimesgut ilçesinden belediye başkan adayı olmasına ilişkin kararın kamuoyuna yansıması üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın bu karara itiraz ettiği iddia edildi. CHP'den Etimesgut Belediye Başkanı olarak gösterilen Beşikçioğlu'nun adaylığının kesinleşmesiyle birlikte gazeteci İsmail Küçükkaya ise kulis bilgisi olarak sunduğu bir takım iddiaları dile getirdi.

ABB BAŞKANI YAVAŞ, BEŞİKÇİOĞLU'NUN ADAYLIĞINA İTİRAZ MI ETTİ?

Gazeteci İsmail Küçükkaya, Beşikçioğlu'nun adaylığına ABB Başkanı Yavaş'ın itiraz ettiğini dile getirerek "Erdal Beşikçioğlu'nun bir dönem çok yakın olduğu birlikte çalıştığı arkadaşlarından aldığım bilgilere göre, Mansur Yavaş Erdal Beşikçioğlu'nu çok beğeniyormuş. Aralarında iyi bir hukuk var. Takdir ediyor, oyunlarına gidiyormuş. Aralarında sahiden de iyi bir hukuk varmış.Mansur Yavaş'ın kurmaylarını aradığımda da onlara bunu sordum. Yavaş'ın Beşikçioğlu ile arası iyiyse neden böyle bir kriz söylentisi çıkıyor diye. Kurmayları,'Seçimi mutlaka kazanmak istiyoruz. CHP'nin güçlü olduğu yerlere karışmıyoruz ama özellikle farklı kesimlerden de maksimum oyu almanın hesabını yapıyoruz.

ABB Başkanı Yavaş'ın Erdal Beşikçioğlu'nun adaylığına itiraz ettiği iddia edildi!

İYİ Parti'nin Etimesgut'ta yüzde 13 civarında oyu var. Biz bu oy oranını da kazanmak için kurucu il başkanını aday göstermek istiyorduk. Ankara'da 3-4 gündür böyle bir sorun var evet biz de yeni duyduk bu durumu' dedi. Yani, Mansur Yavaş, İYİ Parti tabanıyla ilgili yaptığı oy hesabının bozulduğunu düşünüyor. Erdal Beşikçioğlu ile aralarında ne kadar iyi bir hukuk olsa da..." iddialarına yer verdi. Konu ile ilgili olarak ABB Başkanı Yavaş tarafından herhangi bir açıklama ise gelmedi. Söz konusu iddiaların nasıl sonuçlanacağı merak edilirken Beşikçioğlu'nun Ankara'da Etimesgut Belediye Başkan adayı olarak gösterildiği netleşti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER