ABB Başkanı Yavaş İmamoğlu davası hakkında: En şiddetli tepkiyi ben vereceğim

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, CHP’nin 20'nci Olağanüstü Kurultayı'na katıldı. ABB Başkanı Yavaş, burada yaptığı değerlendirmede iktidar değişiminden İBB Başkanı İmamoğlu'na yönelik siyasi yasak söylemlerine ilişkin açıklamada bulundu.

ABB Başkanı Yavaş İmamoğlu davası hakkında: En şiddetli tepkiyi ben vereceğim

CHP’nin tüzük değişikliklerinin ele alındığı 20'nci Olağanüstü Kurultayı, Ankara'da gerçekleşti. CHP 20'nci Olağanüstü Kurultayı'na katılan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile önceki dönem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki davalara dair bazı değerlendirmelerde bulundu.

ABB Başkanı Yavaş, gündeme ilişkin değerlendirmeler yaparak başladığı konuşmasında geleceğe dair umutlu olduğunu ifade etti. Tüzük Kurultayı'ndan sonra yapılacak Program Kurultayı'yla iktidar yürüyüşünün devam ettiğini dile getiren ABB Başkanı Yavaş, ''Sayın Genel Başkanımız 'Emanet oy olduğunun bilincindeyiz' demişti ama özellikle yerel seçimden sonra yapılan görüşmeler oyların CHP'de kaldığını ve artırarak devam edeceğini gösterdi.'' değerlendirmesinde bulundu.

"İMAMOĞLU'NA BİR YASAK KONACAK OLURSA EN ŞİDDETLİ TEPKİYİ BEN VERECEĞİM"

Gündeme ilişkin değerlendirmelerine devam eden ABB Başkanı Yavaş, ''Ümitliyiz ve başaracağımıza da inanıyoruz. Dün Sivas'taydım. Orada gördüğümüz, vatandaşın ilgisi var ve gerçekten yaşanan ekonomik sıkıntılar vatandaşı büyük bir arayışa itiyor. İnşallah güzel bir programla halkımıza, gençlerimize, kadınlara umut olup değişim gerçekleştireceğimize kalben inanıyorum." dedi.

ABB Başkanı Yavaş İmamoğlu davası hakkında: En şiddetli tepkiyi ben vereceğim

ABB Başkanı Yavaş, İBB Başkanı İmamoğlu ile ilgili dava hakkında, "Ekrem Bey'i hukukla ilgili konuda kalben de destekliyorum, imkanım olsa fiilen de desteklerim. Böyle bir gündem yok. Daha önce biz bu filmi gördük. Sayın İmamoğlu'na bir yasak konacak olursa en şiddetli tepkiyi benim vereceğimi de herkesin bilmesini isterim" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu hakkında açılan davaların "hukuk sopası" niteliğinde olduğunu belirten ABB Başkanı Yavaş, "Öncelikle güçlendirilmiş parlamenter sistemin yeniden ele alınıp bu konuda neler yapılabileceğinin mutlaka gösterilmesi gerekiyor. Aynı zamanda hukuk sistemimizde olması gerekenler. Sayın İmamoğlu ve Sayın Kılıçdaroğlu'nun başına gelen şeyler... Ben bir hukukçuyum, açıkçası utanç duyuyorum.'' dedi. Yargının hiçbir zaman bir sopa olarak gösterileyeceğini ifade eden Yavaş, çürüme başladığında tüm değerlerin de çürüyeceğini ifade etti. Yavaş ayrıca, Kara Harp Okulu'ndaki mezuniyet törenin ardından teğmenlerin ''Mustafa Kemal'in Askerlerleriyiz" sloganları atarak yemin etmesine yapılan eleştirilerin yersiz olduğunu ifade etti.

SONRAKİ HABER