ABB Başkanı Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adaylığı iddialarına yanıt verdi

Son dönemde adı sık sık Cumhurbaşkanı adayı olarak gündeme gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, iddialar hakkında açıklama yaptı. Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?

Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adaylığı iddialarına yanıt verdi

Yapılan anketlerde adı üst sıralarda çıkan ve adı sık sık Cumhurbaşkanı adayı olarak geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, iddialara yanıt verdi. CHP Ankara İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katılan ABB Başkanı Mansur Yavaş, burada önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ve partililerin katıldığı toplantıya açılış konuşmasını yapan Erkol'un açıklamaları damga vurdu. Erkol konuşmasında "CHP'li bir belediye başkanını Çankaya Köşkü'nde göreve başlatacağız. Yeniden parlamenter sisteme dönmek için önemli adımlar atacağız ve ülke bir kez daha 1 Nisan sabahına uğradığı gibi mutlu bir güne uyanacak, kırmızı bir Türkiye'ye uyanacak" ifadelerini kullandı.

MANSUR YAVAŞ CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MI?

Toplantıda konuşma yapan Başkan Mansur Yavaş "Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. 2019'dan 2023 seçimlerine kadar üstlerine vazife gibi yandaş olarak tabir edilen televizyonların tek konusu 'Aday kim olacak?' deyip fitne çıkararak insanları birbirine düşürmekti. Yine başladılar. Bizler kazandığımız belediyede insanları nasıl rahat ettiririz, huzurlu bir şekilde yaşadıkları kentte nasıl memnun ederiz diye uğraşırken bu tartışmalara meze olmak hiç hoşumuza gitmiyor." diyerek tartışmaların içine çekilmesinden hoşnut olmadığını ifade etti.

Gündeme taşınan açıklamaların CHP'yi karıştırma çabaları olduğunu belirten ABB Başkanı Mansur Yavaş, CHP'de iç çatışma yaratmak isteyen kişilerin yarattıkları gündem içerisinde olmayacağının bir kere daha altını çizdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ismi Cumhurbaşkanlığı anketlerinde ilk sırada yer almıştı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER