27 ilde Kalkan-27 operasyonları: 1029 düzensiz göçmen yakalandı!

Türkiye yoğun göç almaya devam ederken kaçak göçmenlere yönelik olarak İçişleri Bakanlığı tarafından yeni operasyon düzenlendiği açıklandı.

27 ilde Kalkan-27 operasyonları: 1029 düzensiz göçmen yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yapmış olduğu açıklamasında 27 ilde yeni bir göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçmen operasyonu düzenlediklerini duyurdu. Kalkan-27 operasyonu adı verilen 4 günlük operasyonun soncunda bin 29 kaçak göçmen yakalanırken aynı zamanda 84 göçmen kaçakçısı da güvenlik güçleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

KAÇAK GÖÇMENLERE YÖNELİK 27 İLDE OPERASYON DÜZENLENDİ!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 27 ilde göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçmenlere yönelik son 4 gündüz süren “Kalkan-27” operasyonlarında 84 göçmen kaçakçısının ve bin 29 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüklerince İzmir, Edirne, Kocaeli, Muğla, Van, Antalya, İstanbul, Kırklareli, Konya, Adana, Amasya, Aydın, Bilecik, Bitlis, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Kayseri, Niğde, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Bayburt, Karaman ve Osmaniye’de “Kalkan-27” operasyonları düzenlendi.

4 gündür devam eden operasyonlar kapsamında 84 göçmen kaçaksızı ve 1.029 düzensiz göçmen güvenlik güçlerimiz tarafından tespit edilerek yakalandı. Yakalanan göçmen kaçakçılarından 25'i tutuklanırken 7 göçmen kaçakçılığı organizatörü hakkında ise adli kontrol kararı çıktı. Yakalanan düzensiz göçmenler ülkelerine gönderilmek üzere ilgili birimlere sevk edilirken diğer göçmen kaçakçıları hakkında ise işlemlerin sürdüğü belirtildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER