2024 YSK Seçmen sorgulama nasıl yapılır, nerede oy kullanacağım, seçmen listeleri askıda ne kadar kalacak?

Yerel seçim sürecine girilirken vatandaşlar da seçmen kağıtlarının ne kadar askıda kalacağını merak ediyor. Seçmen kağıtlarının yanı sıra nerede oy kullanacağını sorgulayan vatandaşlar da YSK üzerinden seçmen sorgulama işlemlerine ilişkin bilgi sahibi olmak istiyor.

2024 YSK Seçmen sorgulama nasıl yapılır, nerede oy kullanacağım, seçmen listeleri askıda ne kadar kalacak?

31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor. Yerel seçimlerde oy kullanacak olan vatandaşlar seçmen listeleri hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) açıklamaları takip edilirken bir taraftan da seçmen listelerine ulaşmak isteyen vatandaşlar, ‘’Seçmen listeleri ne kadar askıda kalacak, YSK seçmen sorgulama nasıl yapılır, nerede oy kullanacağımı nasıl öğrenirim?'' gibi sorulara yanıt arıyor.

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli ve İdareler Seçimleri için oy kullanacak vatandaşlar seçim takviminin belli olmasının ardından listelerin askıya çıkmasıyla birlikte seçmen sorgulama yapabiliyor. Vatandaşlar da bu sorgulamanın nasıl yapıldığı hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Bu çerçevede merak edilen detayları derledik.

2024 YSK SEÇMEN SORGULAMA

‘’Seçmen listeleri askıda ne kadar kalacak, YSK Seçmen sorgulama nasıl yapılır, Nerede oy kullanacağım?'' sorularına yanıt aranmaya başlarken bir yandan da seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için seçim takviminin belli olmasının ardından seçmen listeleri 4 Ocak 2024 tarihi itibarıyla askıya çıkarıldı. Vatandaşlar listelerin askıdan kalkacağı 17 Ocak Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar itiraz edebilecek.

2024 YSK Seçmen sorgulama nasıl yapılır, nerede oy kullanacağım, seçmen listeleri askıda ne kadar kalacak?

İtirazlar, İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne yapılacak. Düzeltme işlemi sonrasında, vatandaşlar dilerlerse İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na başvurabilecekleri gibi İlçe Nüfus Müdürlüğü aracılığıyla da İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na belgelerini iletilebilecekler.

Askıya çıkan seçmen listeleri muhtarlıklardan veya YSK’nın internet adresinden kontrol edilebilecek. Seçmenler YSK'nin "www.ysk.gov.tr" adresinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarının sorgulanmasını da yapabilecek.

YSK Seçmen sorgulama ekranı için; Nüfusa kayıtlı olunan il, T.C. Kimlik Numarası, Nüfus Kayıtlı Olduğu Sıra Numarası bilgileri yeterli olacak. Bu çerçevede vatandaşlar YSK'nın resmi internet sitesini de sorgulama işlemleri için kullanabilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER