Polatlı Belediyesi Gordion’un Çobanları belgeselinin Atina'da yayınlanacağını duyurdu

Polatlı Belediyesi, “Gordion’un Çobanları” belgeselinin finale kaldığı Atina AGON Film Festivali’nde sinemaseverlerle buluştuğunu müjdeledi. Belgeselin Atina'da yayına girmesinden mutluluk duyan Polatlı Belediyesinden açıklama geldi.

Polatlı Belediyesi Gordion’un Çobanları belgeselinin Atina'da yayınlanacağını duyurdu

Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi’nin (POTA) yapımcılığını üstlendiği “Gordion’un Çobanları” Belgeseli ile ilgili yeni bir gelişmeyi açıkladı. Son olarak Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) ile 33. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin “Ankara Hikâyesini Bekliyor” çağrısıyla düzenlediği belgesel ve kısa film yarışmasında VEKAM Özel Ödülü’ne layık görülen belgeselin Atina'da da yayınlanacağı ifade edildi.

“Gordion’un Çobanları” adlı belgeselin Yunanistan'ın Başkenti Atina'da yayına girdiğini duyuran Polatlı Belediyesinden de açıklama geldi.

POLATLI BELEDİYESİ, GORDİON'UN ÇOBANLARI'NIN ATİNA'DA SİNAMASEVERLERLE BULUŞTUĞUNU DUYURDU

Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında her yıl Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) iş birliğiyle gerçekleştirilen Ankara temalı belgesel ve kısa film yarışmasında Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi’nin yapımcılığını üstlendiği “Gordion’un Çobanları” Belgeseli VEKAM Özel Ödülü’nü kazanarak önemli bir başarıya imza atmıştı.

Polatlı Belediyesi Gordion’un Çobanları belgeselinin Atina'da yayınlanacağını duyurdu

Polatlı Belediyesinin resmi sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden yapılan açıklamada ‘’Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezimizin Yapımcılığını üstlendiği ulusal ve uluslararası bir çok festivalden ödülle dönen “Gordion’un Çobanları” Belgeselimiz finale kaldığı Atina AGON Film Festivali’nde bu akşam sinemaseverler ile buluşuyor.'' ifadelerine yer verdi.

Polatlı Belediyesi Gordion’un Çobanları belgeselinin Atina'da yayınlanacağını duyurdu - Resim : 2

Belgesel, Gordion’da çobanlar ve sürülerinin hikayesinden yola çıkarak; Friglerden günümüze bugün de devam eden tarım ve hayvancılığın, geçmişle olan benzerliğinin izlerini sürerek tarihi bilginin bugünle bağlarını kurması açısından önemlidir.

Polatlı Belediyesi Gordion’un Çobanları belgeselinin Atina'da yayınlanacağını duyurdu - Resim : 3

Belgeselin anlatıyı akademik bilgilerde desteklemesi ve bu bilgiyi yalın bir dille aktarması, tematik olarak müzik seçimi ile Gordion’un UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesi sürecine önemli katkıda bulunduğu ifade edildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER