Ankara'da yaşayanlara belediyeden konut fırsatı doğdu! 3+1 konutlar ihale yöntemi ile satışa çıkıyor

Türkiye'nin ilan portali üzerinden çeşitli ilanlar sunulmaya devam ediyor. Konut fiyatlarının hayli arttığı dönemde alternatif bir fiyat sunan ilan portali üzerinden başkentte belediyeden 3+1 konut satışı yapılacağı açıklandı.

Ankara'da yaşayanlara belediyeden konut fırsatı doğdu! 3+1 konutlar ihale yöntemi ile satışa çıkıyor

Ankara'da yaşayanlara belediyeden konut fırsatı doğdu! 3+1 konutlar ihale yöntemi ile satışa çıkıyor - Ülkemizde konut fiyatlarındaki artışlar devam ediyor. Konut fiyatlarının artmasının yanı sıra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikaları Kurulu (PPK) tarafından alınan kararlar kapsamında da faiz artışına gidildi. TCMB'nin faiz artışı kararı ile banka kredilerinde de faizler yükseldi.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

Banka kredi faizlerinin yükselmesi ve bankaların kredi musluklarını kısması ile birlikte konut alımında nakit ihtiyacına da çözüm aranmaya başladı. Artan fiyatlar ve kısıtlı krediler nedeniyle alternatif satışlara yönelen vatandaşlar da belediyelerin taşınmaz ilanlarını araştırıyor. Basın İlan Kurumu (BİK) ilan portali üzerinden çeşitli ilanlar yayımlanmaya devam ederken ''İlan.gov.tr'' adresi üzerinden Ankara'da konut satılacağı bildirildi. Söz konusu sitede yer alan bilgilere göre Ankara'nın Polatlı Belediye Başkanlığı konut satışı yapacak.

POLATLI BELEDİYESİ'NDEN KONUT SATIŞI BAŞLADI

Basın İlan Kurumu ilan portali sitesinde yer alan ilanda Polatlı Belediye Başkanlığı'nın konut satışı yapacağı kaydedildi. Ankara Polatlı Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, ''Taşınmazlar 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45.maddesine göre Açık Arttırma Usulü ile ilan tablosunda belirtilen saatler aralığında Polatlı Belediyesi (Esentepe Mah. Nasrettin Hoca Bulvarı No:5 Polatlı/ANKARA) Toplantı Salonunda Belediye Encümeni huzurunda yapılacak ihale ile satılacaktır.'' denildi. İhalenin detaylarında satışı yapılacak söz konusu konutlara ait bilgiler ise tabloda gösterildi. Taşınmazın konumu, alanı, tahmin edilen bedeli, geçici teminat miktarı, ihale tarihi ve saati şöyle belirtildi;

ekran-goruntusu-2023-08-07-195149.png

1 MİLYON 290BİN TL'DEN SATIŞA ÇIKACAK

Polatlı Belediyesi tarafından satışı yapılacak olan 15 adet konutun 3+1 olduğu brüt alanının ise 152,22 olduğu kaydedildi. İhale yöntemi ile yapılacak olan satışların geçici teminat bedelleri ise 38 bin 700 liradan başlayacak ve 51 bin liraya kadar çıkacak. Şartname bedeli ise 350 lira olacak.

POLATLI BELEDİYESİ TAŞINMAZ İHALESİ KATILMA KOŞULLARI

Polatlı Belediyesi tarafından satışa sunulan taşınmazların ihalesine katılmak için gerekli koşullar belirlendi. Buna göre;

  • İhale şartnamesi Polatlı Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğünde (Esentepe Mah. Nasrettin Hoca Bulvarı No:5 Polatlı/ANKARA) mesai saatleri içerisinde görülebilir ve bedeli karşılığında bu adresten temin edilebilir.
  • İhale Şartname ve geçici teminat bedelleri Polatlı Belediyesi veznesine veya Polatlı Belediyesi'nin Türkiye Ziraat Bankası TR 1200 0100 0011 0528 4650 5001 IBAN numaralı hesabına yatırılacak.
  • Postayla yapılacak başvurular için adresi Polatlı Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü (Esentepe Mah. Nasrettin Hoca Bulvarı No:5 Polatlı/ANKARA), Telgraf veya faksla yapılacak müracaatlar ve postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmeyecek.

ekran-goruntusu-2023-08-07-195900.png

İhaleye katılabilmek için;

Kanuni ikametgah sahibi olmak,

Nüfus Cüzdanı Sureti (gerçek kişiler için),

Geçici Teminat,

Şartname ve şartname alındı makbuzu,

Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza beyannamesi,

Başkası adına ihaleye katılacaklar için usulüne uygun olarak düzenlenmiş noter tasdikli vekaletname,

Tüzel kişiler ihaleye katılacaksa, Ticaret ve Sanayi Odasından veya ilgili esnaf ve sanatkârlar odasından kayıtlı olduğunu gösteren ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış belge, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeleri ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri

Tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş yetki belgesi istenecek.

İsteklilerin ihaleye katılabilmek için istenilen belgeleri 22 Ağustos 2023 Salı günü saat 15.00’a kadar Polatlı Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne teslim etmesi şartı aranacak.

ekran-goruntusu-2023-08-07-195910.png

İstekliler şartnameye uygun olarak İhaleye girebilmek için isteklilerde aranan şartları sağlamak zorundadır.

Ankara'dan daha fazla ilan için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER