Ankara'da Büyük Zafer Yürüyüşü ve kutlaması gerçekleştirildi!

Ankara'nın Polatlı ilçesinde, Sakarya Zaferi'nin 102. yıl dönümü kutlamaları kapsamında "Büyük Zafer Yürüyüşü Açılış Korteji ve Ahmet Şafak Konseri" düzenlendi.

Ankara'da Büyük Zafer Yürüyüşü ve kutlaması gerçekleştirildi!

Polatlı'da, Fatih Mahallesi Dede Korkut Mahalle Konağı'ndan başlayan yürüyüş, Ankara Mamak Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde Atatürk Caddesi'nde gerçekleştirildi. Katılımcılar arasında Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, siyasi parti temsilcileri, oda dernek başkanları ve vatandaşlar yer aldı.

Yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Burada katılımcılar, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu. Ardından Mehteran takımı ve çeşitli ülkelerin halk oyunları gösterileri sunuldu.

f5izxajweaagnk1.jpg

Ahmet Şafak Konseri İlgi Gördü

Sanatçı Ahmet Şafak'ın konseri ise etkinliğin en coşkulu anlarından biriydi. Konser, katılımcılar arasında büyük bir beğeniyle izlendi.

Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak yaptığı konuşmada, Sakarya Zaferi'nin 102. yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını belirterek, bu zaferin Cumhuriyet'in kuruluşuna büyük katkı sağladığını vurguladı. Ayrıca, tüm şehitleri rahmet ve gazileri minnetle anıldı.

f5izxafwmaawdvz.jpg

Polatlı'yı dünya tanıyacak

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ise Polatlı'nın tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkarmak için önemli çalışmalar yaptıklarını ve bu sayede marka bir şehir olma yolunda ilerlediklerini ifade etti. Ayrıca, Gordion kentinin UNESCO Dünya Mirası Asıl Listesi'ne girmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti:

"Bu ayın 20'si gibi Polatlı'mız için çok tarihi bir an olacak. UNESCO'nun Dünya Mirası Asıl Listesi'ne Gordion inşallah girecek. Listeye girdiğinde artık Polatlı'yı Türkiye değil dünya tanımış olacak."

f5iuc3ww0aa0oon.jpg

"Rabbim birliğimizi daim eylesin"

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Sakarya Zaferi'nin 102. yıl dönümü kutlamalarına dair resmi sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Başkan Yıldızkaya paylaşımında:

"Kahraman ecdadımızın izinde düzenlediğimiz Büyük Zafer Yürüyüşü ve Açılış Kortejimizi; Şanlı Bayrağımız, marşlar ve Mehteran Bölüğü eşliğinde değerli hemşehrilerimizle birlikte gerçekleştirdik. Rabbim birliğimizi daim eylesin, vatanımızı korusun." ifadelerine yer verdi.

screenshot-9.png

Polatlı'da Sakarya Zaferi'nin 102. yıl dönümü kutlamaları, 13 Eylül tarihine kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER