Yüzüklerin Efendisi Boromir kimdir, ihaneti, nasıl öldü, kim canlandırdı?

Yüzüklerin Efendisi’nin ünlü karakterlerinden Boromir, beklenmedik şekilde internet üzerinde en çok aratılanlara girdi. Boromir’in kim olduğu, nasıl öldüğü ve kimin tarafından canlandırıldığı merak edildi.

Yüzüklerin Efendisi Boromir kimdir, ihaneti, nasıl öldü, kim canlandırdı?

Özellikle yeni Gollum filmi ve Rings of Power’ın ikinci sezonunun geleceği haberleriyle film ve dizi gündemindeki yerini koruyan Yüzüklerin Efendisi, bu kez meşhur karakterlerinden biri ile yeniden popülerlik kazandı.

Yüzüklerin Efendisi kitapları ve filmlerinin ünlü karakterlerinden Boromir bir anda kullanıcılar tarafından aratılmaya başlandı. İnternet üzerinde kullanıcılar Yüzüklerin Efendisi’nin meşhur karakterleri için Boromir kimdir, Boromir nasıl öldü, Boromir neden öldü, Boromir kim tarafından canlandırıldı gibi aramalar yapıyor.

BOROMİR KİMDİR?

Yüzüklerin Efendisi Boromir kimdir, ihaneti, nasıl öldü, kim canlandırdı?

Yüzüklerin Efendisi’nin geçtiği evren olan Orta Dünya karakterlerinden olan ve Gondor’da yaşayan Boromir Minas Trith’in komutanıdır. Şehri Sauron’un ölümcül güçlerinden korurken, Osgiliath’ta kardeşi Faramir ile Mordor saldırılarına direndi. Sonrasında Boromir Cadı Kral ile de mücadele edip onu yendikten sonra Mordor’a sürdü.

Daha sonra Ayrıkvadi’de Elrond’un Divanı’na gelen birçok gözüpek kahraman arasına Boromir de katılmıştır. Bu toplantıya katılmasının sebebi tüm Orta Dünya’ya kabus gibi çöken tek yüzükle ilgilidir. Akabinde Elrond, Boromir’i, Legolas, Gimli, Gandalf, Aragorn, Frodo, Sam, Pippin, Merry’nin olduğu Yüzük Kardeşliği grubuna dahil eder. Burada amaç tek yüzüğün yok edilmesi ve Hüküm Dağı’nda tamamen imha edilmesi için gruba koruma sağlamasıdır.

BOROMİR İHANETİ

Ancak Boromir, tek yüzüğün gücünün etkisine ve cazibesine kapılarak onu Frodo’dan almaya çalışır. Ama sonrasında kendine hakim olur ve Frodo’dan özür dileyerek onu korumaya yemin eder.

BOROMİR NASIL VE NEDEN ÖLDÜ?

Yüzüklerin Efendisi Boromir kimdir, ihaneti, nasıl öldü, kim canlandırdı? - Resim : 2

Yolculuğun Lothlorien Ormanı aşamasında ise Boromir Gondor borusunu çalarak yardım ister. Çünkü burada Yüzük Kardeşliği ekibinin bir kısmı Urukhai’lerin saldırısına uğrar. Üstelik boru sesinin yardım talebi ters teper civardaki diğer uruklar da ekibi öldürmeye gelir. Bu sırada etraflarını çevreleyen uruklara karşı Boromir dövüşmekte zorluk çeker. Her ne kadar 20’ye yakın uruku öldürse de onların ok yağmurundan kurtulamaz ve bir ağaca yaslanır.

Boromir’in ölümüne yakın Aragorn yanına gelir ve onun sözünü yerine getirir. Yani Gondor’u kurtarmak!

BOROMİR’İ KİM CANLANDIRDI?

Yüzüklerin Efendisi Boromir kimdir, ihaneti, nasıl öldü, kim canlandırdı? - Resim : 3

Yüzüklerin Efendisi serisinin meşhur karakterlerinden Boromir’i filmde Sean Bean canlandırdı. Boromir’in ölmesi ile başlayan furyada Sean Bean’in canlandırdığı karakterlerinin birçok filmde ekseriyetle daha yarısına gelmeden öldüğü sinemaseverler tarafından fark edilmiştir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER