Kargo dolandırıcılığına dikkat! Bu numarayla gönderilen mesajlar kredi kartı bilgilerinizi çalıyor!

Kredi kartı dolandırıcılarının yeni hedefi kargolar oldu. Dolandırıcılar gönderdikleri SMS’ler vasıtasıyla vatandaşların kredi kartı bilgilerini çalıyor.

Kargo dolandırıcılığına dikkat! Bu numarayla gönderilen mesajlar kredi kartı bilgilerinizi çalıyor!

Özellikle pandemiden bu yana e-ticaret siteleri ve online alışveriş sitelerinin kullanıcılar için yaptıkları kampanya ve indirimler arttıkça, kargocuların mesaisi de arttı. Kargocuların mesaisinin artması da, vatandaşları çeşitli kargo şirketlerinin kampanyaları ve takip süreçlerini takip etmeye yöneltiyor.

DOLANDIRICILAR KARGO BEKLEYEN VATANDAŞLARI HEDEF ALIYOR

Kredi kartı dolandırıcıları da, vatandaşların bu zaafından faydalanarak yeni bir yönteme başladı. Son birkaç aydır +85 ile başlayan yabancı numaralardan kargo bekleyenlere, “Koliniz adres nedeniyle gönderim merkezine iade edilmiştir, tekrar gönderilmesi için lütfen adresinizi güncelleyin!” şeklinde içinde link barındıran kısa mesajlar (SMS) yollanıyor. Gönderilen SMS’lerde adı kullanılan özel bir kargo şirketi ve PTT oluyor.

Kargo dolandırıcılığına dikkat! Bu numarayla gönderilen mesajlar kredi kartı bilgilerinizi çalıyor!

GÖNDERİLEN LİNKE TIKLAMAYIN!

Dolandırıcılar, yolladıkları SMS’lerin içerisine bir link yerleştiriyor. Bu linke tıkladığınızda PTT’nin resmi web sitesi gibi görünen bir web sitesi açılıyor. Sitede teslimat başarısızlığı olduğu için paketin operasyon merkezine döndüğü ve adresin güncellendiği takdirde, kargonun ertesi gün yeniden gönderileceği söyleniyor.

Daha sonra devam et butonuna tıkladığınızda, önce adres ve sonrasında sözde iadenin gerçekleşmesi için küçük bir hizmet bedeli karşılığı için kredi kartı bilgileriniz isteniyor.

Kargo dolandırıcılığına dikkat! Bu numarayla gönderilen mesajlar kredi kartı bilgilerinizi çalıyor! - Resim : 2

İşte bu noktadan sonra dolandırıcılar, kredi kartı bilgilerinizi çalıyor ve siz bilgileri girdikten sonra sayfanın yüklenmesini bekliyorsunuz.

Kargo dolandırıcılığına karşı vatandaşların, gönderilen SMS’lerde numara yerine büyük harflerle yazılmış kargo şirketlerinin adının yazıldığına dikkat etmesi gerekiyor. Gönderimde aksaklık durumu oluştuğunda ise hali hazırda kargonuzu getirecek şirket sizi önceden arayıp teyit alıyor, ona göre de kargonuzun takibini yapabiliyorsunuz.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER