Ankara'nın göz bebeği! Atatürk Botanik Bahçesi'ni keşfedin!

Ankara'nın göbeğinde Keçiören Belediyesine ait, içerisinde harıl harıl nehir gibi akan, çeşit çeşit bitkilerin yetiştiği doğa harikası olan Atatürk Botanik Bahçesi şehre adeta nefes aldırıyor.

Ankara'nın göz bebeği! Atatürk Botanik Bahçesi'ni keşfedin!

Başkent Ankara'nın Keçiören Belediyesi'nde ait olan, şehrin göbeğinde adeta doğa ile iç içe olan ve içerisinde envai çeşit bitkiler bulunan Atatürk Botanik Bahçesi, verdiği huzurla insanları kendisine çekiyor. Ayrıca tarihi ve estetik dokusu ile ziyaretinde bulunanlara tarif edilemez anlar vaat ediyor.

Atatürk Botanik Bahçesi ismini Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk'ten almakta. Verdiği huzurun yanı sıra Türk botanik bilimine de hizmetlerde bulunuyor. Atatürk Botanik Bahçesi şehir stresinden uzaklaşmak isteyenler için şifa niteliğinde bir yer olmakta.

ataturk-bahcesi-kecioren-bel-tr-102.jpg

1980 yılında yapımı tamamlanan ve insanlara sunulan Atatürk Botanik Bahçesi'ne yapılan ziyaretlerde bahçenin giriş kısmında bizleri göz alıcı şekilde tarihi bir portal karşılıyor. Bu portaldan içeri adım atıldığı andan itibaren ziyaretçiler adeta kendilerini masal diyarında buluyorlar. İçeride bulunan rengarenk çiçeklerin ve harika ağaçların karşıladığı renk cümbüşünde muhteşem bir bitki çeşitliliği ziyaretçilere gözüküyor.

Zengin bitki türleri koleksiyonuna ev sahipliği yapan Atatürk Botanik Bahçesi. Orman ekosistemleri, kaktüs bahçesi, endemik bitkiler, yerli ve yabancı bitki türleri ve mevsimine göre değişen çiçek tarhları gibi daha birçok doğa harikasını bünyesinde bulunduruyor. Sadece botanik meraklıları için değil, fotoğraf sanatçıları, piknik severler ve çocukları için de eşsiz ve keşfedilmesi gereken bir yer olmakta.

Her mevsim ayrı güzellikte

Atatürk Botanik Bahçesi, sadece botanik kısmını ön plana çıkaran ilkbahar ya da yaz mevsimlerinde değil, her ayrı mevsimde ziyaretçileri büyülüyor. İlkbaharda rengarenk çiçekleri ile, sonbaharda sarı ve tonlarının kapsadığı ağaçların yapraklarının, kışın beyaza büründürdüğü muazzam manzaralar sunan bahçede insanları hayat streslerinden alıkoyup başka diyarlara götürüyor.

ataturk-bahcesi-kecioren-bel-tr-101.jpg

Doğal güzelliklerinin yanı sıra içerisinde su kenarlarındaki yürüyüş yolları ve göletler ile bu alanlar ziyaretçilerin uğrak noktası haline geliyor. Peki Atatürk Botanik Bahçesi içerisinde başka neler bulunmakta...

ataturk-bahcesi-kecioren-bel-tr-109.jpg

Atatürk Botanik Bahçesi'nde neler var?

Atatürk Botanik Bahçesi içerisinde, 800 metre (gidiş-geliş ) uzunluğunda koşuyolu, 1 adet bay- 1 adet bayan wc, 1 adet bay-1 adet bayan mescidi, 13 adet kamelya, 15 adet masa, 18 adet bank, 1 adet şelale, 1 adet kuyu şeklinde süs şelalesi, 1 takım fitness aleti, 1 adet çocuk oyun seti ve oyun elemanları, Kazak şair Magcan Cumabay anıtı, çeşitli türlerde 69 çeşit bitki (8.500 adet) bulunmaktadır.

ataturk-bahcesi-kecioren-bel-tr-101.jpg

Bu yapıların yanı sıra botanik parkın içerisinde çeşit çeşit bitki türleri bulunmaktadır. Keçiören Belediyesi'nin raporuna göre bitki çeşitleri listesi şu şekilde:

1

ACEM BORUSU

36

LADİN

2

AKÇAAĞAÇ

37

LEYLAK

3

ALEV ÇALISI

38

LEYLANDİ

4

ALIÇ

39

LİGUSTRUM

5

ALTINÇANAK

40

MAVİ SERVİ

6

AMERİKAN SARMAŞIĞI

41

MAZI

7

ASMA

42

MEŞE

8

AT KESTANESİ

43

MUŞMULA

9

ATEŞ DİKENİ

44

PORSUK

10

BERBERİS

45

SÖĞÜT

11

BULUT AĞACI

46

SÜS ELMASI

12

CEVİZ

47

SÜS NARI

13

ÇINAR

48

SÜS ERİĞİ

14

DİŞBUDAK

49

ŞİMŞİR

15

DUT

50

TAFLAN

16

ELVOODİİ ÇAMI

51

TERS DUT

17

ERGUVAN

52

TOP AKASYA

18

FİLBAHRİ

53

YUCCA

19

GİNKGO BİLOBA

54

MAVİ LADİN

20

GOLDRİDER

55

HİMALAYA SEDİRİ

21

GÜL ÇEŞİTLERİ

56

KARA ÇAM

22

GÜLİBRİŞİM

57

SARI ÇAM

23

HANIMELİ

58

YAYILICI ARDIÇ

24

HATMİ

59

AKASYA

25

HEDERA

60

SÜS KİRAZI

26

HUŞ

61

FISTIK ÇAMI

27

IHLAMUR

62

LİMONİ SERVİ

28

ILGIN

63

BATI LADİNİ

29

İĞDE

64

MEZARLIK SERVİSİ

30

KARAYEMİŞ

65

ÇINAR YAPRAKLI AKÇAAĞAÇ

31

KATALPA

66

TOROS GÖKNARI

32

KARAKAVAK

67

MANOLYA

33

KEÇİSAKALI

68

LAVANTİN

34

KOKARAĞAÇ

69

KELEBEK ÇALISI

35

MEVSİMLİK ÇİÇEK TÜRLERİ

Ankara ilçeleri hakkında daha fazla bilgi için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER