Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Mansur Yavaş'ın adaylık açıklamasını vatandaş değerlendirdi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Mansur Yavaş'ın yeniden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olacağını açıklamasının ardından vatandaşın gündemi değişti. ABB Başkanı Yavaş'ın adaylığı hakkında Ankaralıların ne düşündüğünü sorduk.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Mansur Yavaş'ın adaylık açıklamasını vatandaş değerlendirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, yerel seçimlerde yeniden Cumhuiyet Halk Partisi'nin büyükşehir belediye başkan adayı olduğunu açıkladı.

''MANSUR YAVAŞ, BİZİM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZDIR VE ADAYIMIZDIR"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, 31 Mart 2024'teki yerel seçimlerde yeniden aday gösterilmesine ilişkin, "Bugün yarın açıklanır." söylemi hatırlatılarak, "Sizden de resmi bir açıklama henüz duyamadık, kendisi aday mı?" sorusuna, "Mansur Yavaş, bizim büyükşehir belediye başkanımızdır ve adayımızdır." yanıtını verdi.

ankara-tasarim-1.jpg

MANSUR YAVAŞ YENİDEN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI! ANKARA İÇİN ROZETSİZ BAŞKANLIK YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM!

Mansur Yavaş, Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında yeniden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. Göreve bir 5 yıl daha talip olduğunu açıklayan Yavaş, "Bir devlet adamına yakışır şekilde rozetsiz başkanlık yapmaya devam edeceğim" dedi.

ANKARA'DA BEREKET VE HUZURU ÖNCELEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sözlerine şöyle devam etti; Türk milleti, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı tarih boyunca büyük dersler vermiştir. Şüphesiz ki bu derslerin en büyüğü Kurtuluş Mücadelemizdir. Milletimiz, kendisi için ‘teslimiyetten başka çareleri yok' diyenlere karşı bir kez daha yüksek haysiyet ve hürriyet tutkusunu göstermiştir. Bastığımız toprağa vatan diyebiliyorsak, istiklal meşalemiz hala yanıyor ve bayrağımız gönderde dalgalanıyorsa unutulmamalıdır ki bu vatan uğruna çekilen çileler, şehit düşenler, gazi olanlar sayesindedir. İşte böyle asil bir mücadelenin kutlu sonu olan 30 Ağustos Zafer Bayramımız bizlere Atalarımızdan armağandır. Kutlu olsun. Bizler de tarihimizden aldığımız sorumlulukla Ata'mızın ve şehitlerimizin bizlere emanetin başkenti Ankara'da bereket ve huzuru öncelemeye devam edeceğiz dedi.

YÖNETİM ANLAYIŞIMIZDA İNSAN VAR

Yönetim anlayışımızda insan var diyen Yavaş; Burada bolca yeşil alan, ağaç, yürüyüş alanları ve bisiklet yolları var. Konser sahnesi, etkinlik alanları var. İnsan, mutluluk, huzur var. Peki ne yok? Beton yok, plastik yok, gereksiz harcama yok. Dinozor heykelleri yok. Ticari para tuzakları da yok. Buraları 20-30 yıl kiraya verip birilerine milyonlarca lira rant sağlamak yok. İşte yönetim anlayışındaki fark budur. Vizyon farkı budur. Biz Ankara'yı betona değil, yeşile boğacağız demiştik. Rant blokları değil, ağaçlar dikeceğiz demiştik. Bugün geldiğimiz noktada Ankara'nın her yanına yeni yeşil alanlar kazandırıyoruz. Sizlere söz veriyorum. Bu dönemimiz bittiğinde bizden önceki 25 yılda yapılandan daha fazla yeşil alanı, 5 yılda Ankaralıların kullanımına kazandırmış olacağız. Çünkü bizim yönetim anlayışımızda doğa var. Bizim yönetim anlayışımızda insan var. Artık öğrencinin, işçinin, emeklinin, esnafın, garip gurebanın derdiyle dertlenen bir yönetim var dedi.

HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYA DEVAM ETMEK İSTİYORUM

Nasip olursa herkesin belediye başkanı olmaya devam etmek istiyorum diyen Yavaş; Bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de bir devlet adamına yakışır şekilde rozetsiz başkanlık yapmaya devam edeceğim. Bizim siyasi tartışmalarla kaybedecek vaktimiz yok. Ankara'da 25 yıl yaşanan travmayı tekrar yaşatmaya hakkımız yok. Allah nasip ederse, sizler de bize destek olursanız, seçime girip inşallah bir 5 yıl daha sizlerle birlikte olmak istiyorum. Süreç devam ediyor henüz kesin bir şey yok ama eğer gerçekleşirse bu yolda benimle yürümeye var mısınız? Hakça, adaletle ve yetim hakkını gözeterek, Ankara'yı hep birlikte bir 5 yıl daha yönetmeye var mısınız? Öğrencinin, çiftçinin, esnafın, emeklinin yanında olup, zorlu ekonomik koşullarda dayanışma ile kentimizi yönetmeye var mısınız? Sizlerle gurur duyuyorum. Burada yankılanan gür sesi herkesin duyduğuna yürekten inanıyorum. Ankara'yı Mustafa Kemal Atatürk'e yakışır, dünya başkentleriyle yarışır bir hale hep birlikte getireceğiz dedi.

ANKARA HALKI MANSUR YAVAŞ'IN YENİDEN ADAYLIĞI HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?

Haber Ankara ekibi olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yeniden adaylığını açıklamasından sonra sokağa indik ve Ankara halkının Yavaş'ın yeniden adaylığı hakkında ne düşündüğünü sorduk.

ANKARA DUYSUN DA SOKAĞIN NABZINI TUTTUK

Ankara halkı Mansur Yavaş'ın yeniden adaylığı hakkında ne düşünüyor? İYİ partinin Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere 81 İl de aday çıkartmasını nasıl karşılıyor? Kendi gönüllerindeki aday kimdir diye sorduk. Sokağın nabzını tutmaya başladığımız bu seride Ankaralılar Mansur Yavaş'ın adaylığını değerlendirdi

Haberankara.com Özel haberidir / Deniz Şener

SONRAKİ HABER