Xiaomi otomobil piyasasını ayağa kaldırdı! SU7 Ultra görücüye çıktı

Araba dünyasından gelen gelişmeler dünyanın farklı ülkelerindeki otomobil tutkunları tarafından yakından takip ediliyor. Teknolojik ürünler ürütmesi ile bilinen Xiaomi ise bu konuda gündem olmayı başardı.

Xiaomi otomobil piyasasını ayağa kaldırdı! SU7 Ultra görücüye çıktı

Geçtiğimiz dönemlerde Çinli teknoloji firması Xiaomi'nin araba üreteceğini duyurması geniş bir yankıya sebep olmuştu. Nasıl bir araba üreteceği merakla beklenen Xiaomi bu konuda beklentilerin üst seviyede yer almasını sağlayacak gelişmeler yaşatmaya devam ediyor.

ADETA BİR ROKET

Bu kapsamda ünlü firma bir tanıtım etkinliği düzenleyerek Xiaomi SU7 Ultra hakkında bilgiler verdi. %100 Elektrikli bir araç olan SU7 Ultra yarış amaçlı yapılması ile merakları bir tık daha yukarı çıkardı.

Arabanın elektrikli olmasına rağmen performans olarak çıtayı çok yükseltmesi adeta bir roket mi geliyor sorusunu akıllara getirdi. Shift delete'de yer alan habere göre Xiamomi SU7 Ultra iki adet HyperEngine V8s ile 1548 Beygir gibi bir güce sahip olacak.

Xiaomi otomobil piyasasını ayağa kaldırdı! SU7 Ultra görücüye çıktı

HIZ SEVERLER İÇİN GELİYOR

Son hızı 350 km olan aracın 300 km'ye çıkma hızı ise sadece 15 saniye. Arabanın ilerleyen günlerde elektrikli sedan arabaların hız rekorunu kırması bekleniyor. Araba severler gelişmeleri yakından takibini sürdürüyor.

Otomobil piyasasına hızlı bir giriş yapan Xiaomi'nin sonraki dönemlerde üreteceği araçlarda bu seviyenin üstüne çıkıp çıkmayacağı merak konusu oldu. Otomobil üreticilerine ciddi bir rakip olduğunu gösteren Xiaomi'nin sektöre yeni bir heyecan kazandırdığı ise net bir şekilde ortaya konulmuş oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER