Viteste racon tarih oluyor! Manuel araçlara ilgi azaldı!

Otomotiv pazarında ikinci el ve sıfır araçlar arasındaki rekabet devam ederken bir diğer taraftan da manuel araçlara ilginin düştüğü öğrenildi. Söz konusu otomobillere karşı talep iyice azaldı.

Viteste racon tarih oluyor! Manuel araçlara ilgi azaldı!

Donanımhaber’in haberine göre Türkiye otomotiv pazarında ocak-haziran döneminde otomatik vites otomobillerin pazar payı yüzde 90,4'e ulaşırken manuel araçlara olan ilgi ve talep ise bir o kadar azaldı.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerinden derlenen verilere doğrultusunda, Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, yılın ilk yarısında 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 3,7 büyüyerek 577 bin 981 adet olarak gerçekleşti.

MANUEL ŞANZIMANLI OTOMOBİLLERİN PAYI TEK HANEYE İNDİ!

Viteste racon tarih oluyor! Manuel araçlara ilgi azaldı!

Bu dönemde, otomobil satışları yüzde 7,3 artarak 462 bin 955 adet, hafif ticari araç satışları ise yüzde 8,7 azalışla 115 bin 26 adet olarak kaydedildi. Haziran ayı sonu itibarıyla otomatik şanzımanlı otomobiller, satışlardan 418 bin 701 adetle yüzde 90,4 pay alırken, manuel şanzımanlı otomobillerin payı 44 bin 254 adetle yüzde 9,6 oldu.

Bu veriler ışığında her 10 otomobilden 9'u otomatik vites olarak kayıtlara geçerken, manuel şanzımana sahip otomobillerin pazardaki payı da tek haneye indi. Segment bazında ele alındığında, en yüksek otomatik şanzıman payına yüzde 100 ile ultra lüks segment (F), lüks segment (E) ve üst-orta segment (D) sahip oldu.

Bu segmentleri, yüzde 96,3 ile en küçük şehir otomobilleri olarak bilinen A segment, yüzde 95,5 ile küçük araç sınıfı olarak bilinen B segment ve yüzde 85,3 ile de kompakt sınıf ya da alt orta sınıf olarak adlandırılan C segment izledi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER