Uygun fiyatlı TESLA Model Y Ankara'da sahiplerine verilmeye başlandı

Türkiye'de döviz ve ekonomik diğer gelişmelerden dolayı yaşanan fiyat dalgalanmaları otomobil piyasasını da etkilemişti. Bu konu ile ilgili olarak dünyaca ünlü araba markası ise Türk vatandaşları heyecanlandıran bir karar almıştı.

Uygun fiyatlı TESLA Model Y Ankara'da sahiplerine verilmeye başlandı

Türkiye pazarına geçtiğimiz yıl giren Elon Musk'un sahibi olduğu Tesla şirketi elektrikli otomobillerini beğeniye sunmuştu. Maliyetin yükselmesi ve vatandaşların TESLA otomobillerden uzaklaşmasının ardından şirketten karşı hamle gelmişti.

UYGUN VERGİ VE SATIŞ RAKAMLI TESLA

TESLA diğer modellerinden daha uygun fiyata sahip olan Model Y RWD için sipariş toplamaya başlamıştı. Yüzde 10 Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve 1.8 Milyon TL gibi daha ucuz bir satış rakamına sahip olan Model Y'ler Ankara'da ve İstanbul'da teslim edilmeye başlandı.

Sıfırdan yüzde 6.9 saniyede çıkan Model Y 217 kilometre maksimum hızı ve arkadan itiş özellikleri ile dikkat çekiyor. Ülke şartlarında aranılan performansı sunan TESLA Model Y'nin uygun fiyatı ile ülke pazarında daha etkin bir konuma yükselmesi ön görülüyor.

TOGG - TESLA REKABETİ

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili olması ile müşterileri kendine çeken TOGG ile beraber bir rekabet halinde olan TESLA'nın bu hamlesi ile beraber satış rakamlarını yeniden yükseltip yükseltmeyeceği zamanla belli olacak.

Uzun zamandır dünya ülkelerinde kullanımda olan TESLA Türkiye pazarına girdiği andan itibaren yoğun bir talep süreci yaşamıştı. Bu talebin zamanla azalmasına rağmen TESLA'nın yeni bir girişimle yoluna devam etmesi şirketin ülke pazarından vazgeçmediği şeklinde yorumlandı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER