Türkiye'nin ünlü otomobil markası kapısına kilit vuruyor! Araba üretimi durdurulacak

Ülkemizde bir döneme damgasını vuran ve şu anda da binlerce insanın satın alırken tercih ettiği dev firma üretimim durduruyor. Karar resmi olarak bildirildi.

Türkiye'nin ünlü otomobil markası kapısına kilit vuruyor! Araba üretimi durdurulacak

Ülkemizde araba piyasasında yaşanan gelişmeler bir çok kesim tarafından yakından takip ediliyor. Ünlü firmaların Türkiye pazarında aldıkları kararlar geniş yankı bulmayı sürdürüyor.

Konu ile ilgili olarak Ünlü araba markası TOFAŞ KAP'a bir açıklama yaparak aldıkları kararı duyurdu. Yapılan açıklama ise ülke otomotiv piyasasında gününün en önemli haberleri arasında yer almayı başardı.

TOFAŞ ALDIKLARI KARARI DUYURDU

Geçmişte çıkardığı Doğan, Şahin ve Kartal gibi araba modelleri bilinen TOFAŞ resmi olarak Bursa'daki fabrikası ile ilgili kararı duyurdu. Firma tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformuna yapılan açıklamada fabrikanın geçici olarak üretime ara verdiği ve kapalı kalacağı bilgisine yer verildi.

Türkiye'nin ünlü otomobil markası kapısına kilit vuruyor! Araba üretimi durdurulacak

TOFAŞ tarafından yapılan açıklama şu şekilde oldu;

"Şirketimiz Bursa fabrikasında 16.07.2024 – 20.08.2024 tarihleri arasında üretim hatlarında yapılacak planlı bakım-onarım çalışmaları ve ihracat pazarlarındaki seyir sebebiyle üretime geçici olarak ara verilecektir.

Bahse konu dönemde çalışanlarımız planlı yıllık izin hak edişlerini kullanacak olup, fabrikamızda nöbetçi personel ile sadece bakım ve revizyon çalışmaları gerçekleştirilecektir"

FABRİKA KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK

TOFAŞ'ın Bursa fabrikasının çalışmalarının Ağustos'un son günlerinden itibaren kaldığı yerden devam etmesi bekleniyor. Firma olası çalışmalara dair bilgilendirmeleri yapmayı sürdürüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER