Türkiye'de yaz aylarının motor satış rekoru kırıldı

Ülkemizde motorlu taşıtlar arasında motosikletlere ilginin arttığı rakamlarla da ortaya konuldu. TÜİK verilerine göre Türkiye'de yaz aylarında şu ana kadar ki en yüksek motosiklet satış istatistiğine ulaşıldı.

Türkiye'de yaz aylarının motor satış rekoru kırıldı

Türkiye İstatistik Kurumu yaz aylarında ülkede ne kadar motosiklet satışı olduğu belli oldu. Bazı kesimlere göre tehlikeli olduğu için çekingen davranılan motosikletler özellikle gençler tarafından son zamanda daha fazla tercih edilmeye başlandı.

2024 YILINDA YAZ REKORU KIRILDIĞI BELİRLENDİ

Pandemi döneminden itibaren moto kuryeliğin daha fazla popüler hale gelmesi de moto satışlarının artması ile birlikte akıllara gelen durumlar arasında yer aldı.

TÜİK verilerine göre yaz aylarında ülkemizde 345 bin 235 motosiklet satışı gerçekleşti. Haziran, Temmuz ve Ağustos dönemini kapsayan bu satış ile Türkiye'de rekor kırılmış olundu. Bir önceki yılın aynı dönemine satılan motosiklet satışı 300,3 bin olarak belirtilmişti.

GEÇEN YIL 1 MİLYONA YAKIN MOTOR SATIŞI YAPILMIŞTI

Genel olarak ise 2024 yılında şu ana kadar 811,1 bin motosiklet satışı yapıldı. Bu rakamın 2023 yılındaki 957,3 bini geçip geçmeyeceği ise yılın bitişinin ardından belli olacak. Trafik konusunda yetkili isimler ise motosiklet kullanımında insanlara önlem almalarını şiddetle tavsiye ediyor. Önlem almadan yola çıkanlar acı bedeller ödemek zorunda kalıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER