Türkiye'de satışa sunulan nitelikli D-SUV Renault Rafale için fiyat belli oldu!

Renault Türkiye’de yeni bir modelini daha satışa çıkardı. Merakla beklenen Renault Rafale için satış fiyatı açıklandı.

Türkiye'de satışa sunulan nitelikli D-SUV Renault Rafale için fiyat belli oldu!

Otomobil piyasasında yeni gelişmeler yaşlanmaya devam ediyor. Sektör bir daralma yaşarken Renault’tan yeni model hamleleri gelmeye devam ediyor. Önce Renault Yeni Duster piyasaya çıkarken şimdi de merakla beklenen Renault Rafale satışa çıkarıldı. Türkiye pazarına giriş yapan nitelikli aracın özellikleri de açıklandı.

İSMİ BİLE ÖZEL!

Renault Rafale için özel bir lansman gerçekleştirildi. Bu lansman İzmir Selçuk’ta başladı ve Muğla Bodrum’da sona erdi. Firma tarafından verilen bilgilere göre Renault Rafale’nin isminin de özel bir anlamı bulunuyor. Renault firması 1934 yılında özel bir uçak yapmış ve ismine Rafale adı verilmişti. Şimdi ise aynı isim 90 yıl sonra bir otomobil modeline verildi.

ÖZELLİKLERİ NELER?

SUV konseptinde üretilen Renault Rafale tam olarak D-SEV segmentinde bulunuyor. SUV coupe sınıfında değerlendirilen modelin ön ızgarası merkezi logonun etrafında bulunan küçük elmaslarla dikkat çekiyor. Renault Rafale ikisi yeni olmak üzere toplamda beş farklı gövde rengi seçeneği ile satışa çıkarıldı. Araç için firmanın yeni renklerinin Saten Sedef Beyaz ve Alpine Mavi olduğu belirtildi. Ayrıca Alev Kırmızı, Yıldız Siyah ve Mineral Gri de renkler arasında yer alıyor.

Renault Rafale iç tasarımı da dikkat çekiyor. Solarbay otomatik kararan cam tavan, OpenR konsol aracın önemli farkları arasında gösteriliyor. Cam tavan oldukça işlevsel özelliklere sahip. Bu sayede güneşlik kullanılmasına gerek kalmıyor. Ayrıca sürücü kontağı kapattığında cam tavan otomatik olarak kararıyor. Sürücü aracı yeniden kullanmaya başladığında ise en son ayara geri dönüyor.

627 litrelik bagaj hacmine sahip olan Renault Rafale’de 30 adet gelişmiş sürüş destek sistemi bulunuyor. Tam hibrit benzinli motora sahip olan araç motor gücü olarak da benzersiz bir performans ortaya koyabiliyor. Araç uzun yolculuklarda 55 litrelik yakıt deposu tam dolu olduğunda 1.100 km menzil gidebiliyor.

FİYATI AÇIKLANDI!

Renault Rafale’nin Türkiye’de satışa çıkması büyük bir merakla bekleniyordu. Bu çerçevede beklenen gerçekleşti ve satışlar başladı. Aracın satış fiyatı da açıklandı. Eylül 2024 fiyatlarına göre Renault Rafale 2.650.000 TL fiyatla sarışa çıkarılmış oldu. Ekim ayında bu aracın fiyatına bir miktar daha zam gelme ihtimali bulunuyor.

SONRAKİ HABER