Türkiye Haziran ayında en çok Renault marka otomobilleri tercih etti

TÜİK resmi internet sitesi üzerinden geçtiğimiz ayın motorlu taşıtlara dair istatistik bilgilerini paylaştı. Verilerde geçen ay kaç adet araç satıldığı ve modellerine göre dağılımına yer verildi.

Türkiye Haziran ayında en çok Renault marka otomobilleri tercih etti

Türkiye İstatistik Kurumu geçtiğimiz günlerde Motorlu Kara Taşıtları Haziran raporunu kamuoyuna sundu. Sunulan rapora göre geçen ay ülkemizde yaklaşık 200 bin araç trafiğe merhaba dedi.

MOTOSİKLETLERİN ÜSTÜNLÜĞÜ

Ülkenin yollardaki araçlarına dair detaylı istatistik verilerinin paylaşıldığı rapora göre geçen ay 198 bin 581 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Bu taşıtların yüzde 50,2'inin motosiklet oluşurdu. Bilgi ile beraber ülkede son dönemde giderek artan motosiklet hayranlığı bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

RENAULT ZİRVEDE YER ALDI

Öte yandan söz konusu veriler arasında yer alan bir başlıkta Haziran ayında kaydı yapılan araçların modellerine göre dağılımı olarak belirtildi.

TÜİK Tarafından paylaşılan bilgilerde Haziran ayında toplan 75 bin 797 otomobilin kaydının yapıldığı ifade edildi. Bu araç sayısında birinciliği 9 bin 485 araç ile Renault oldu.

Bu markayı sırasıyla Chery 7 bin 778, Fiat 6 bin 825, Citroen 4 bin 252 VE Volkswagen 4 bin 3 olarak takip etti. Otomobillerin markalara göre dağılımında en düşük rakam 781 otomobil ile AUDİ oldu.

İLK 6 AYIN RENK DAĞILIMI

TÜİK aylık verileri paylaştığı istatistiklerde yılın il yarısını kapsayan bilgilerde verdi. Buna göre Ocak - Haziran döneminde trafiğe kaydı yapılan 508 bin 801 adet otomobilin %38,6'sı gri, %25,3'ü beyaz, %13,0'ı siyah, %11,6'sı mavi, %6,3'ü kırmızı, %2,7'si yeşil, %1,0'ı turuncu, %0,6'sı sarı, %0,5'i mor ve %0,4'ü diğer renkli oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu bir çok konuda olduğu gibi araçlara dair de veriler paylaşıyor. Paylaşılan veriler ülkenin güncel araç karnesini oluşturuyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER