Togg T10X otomobil oscarlarına damga vurdu! Yılın otomobili seçildi

Yılın en öne çıkan elektrikli otomobil modellerinden Togg T10X, ‘Türkiye’nin Otomobil Oscarı’ olarak adlandırılan Türkiye’de Yılın Otomobili 2024’ yarışmasında yılın otomobili seçildi.

Togg T10X otomobil oscarlarına damga vurdu! Yılın otomobili seçildi

Türkiye’nin en çok konuşulan otomobillerinden Togg’un T10X modeli prestijli bir ödülün sahibi oldu.

"Türkiye'nin Otomobil Oscarı" olarak adlandırılan "Türkiye'de Yılın Otomobili" yarışmasının kazananı, Rahmi Koç Müzesi'nde düzenlenen törenle açıklandı. Yarışmada, OGD üyesi 63 otomotiv gazetecisinden toplamda 2 bin 630 puan alan Togg T10X birinci seçildi. Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş da ödül törenine katıldı.

Togg T10X otomobil oscarlarına damga vurdu! Yılın otomobili seçildi

FİNALE 7 OTOMOBİL KALDI

"Türkiye'de Yılın Otomobili" yarışmasının ilk etabında, 28 aday otomobil arasından jüri üyelerinin oylarıyla en fazla puan alan 7 otomobil finalde yer almaya hak kazandı.

Finale kalan modeller "tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı" açısından önemli bir sınavdan geçirildi.

"Yılın Otomobilini" belirleyen ikinci etapta ise "BMW 5 Serisi, Chery Tiggo 8 Pro, Hyundai Ioniq 6, Mercedes-Benz E Serisi, Renault Austral, Togg T10X, Toyota C-HR Hybrid" finale kalmaya hak kazandı. Oylama sonucunda birinci seçilen Togg T10X, "Yılın Otomobili" logosunu bir yıl boyunca basın bülteni ve reklamlarında kullanabilecek.

Togg T10X otomobil oscarlarına damga vurdu! Yılın otomobili seçildi - Resim : 2

FİNALE KALAN OTOMOBİLLERİN PUANLARI

Yarışmanın finalinde, "Togg T10X" 2 bin 630, "Renault Austral" 2 bin 550, "Toyota C-HR Hybrid" 2 bin 340, "Hyundai Ioniq 6" 2 bin 150, "Chery Tiggo 8 Pro" 2 bin 120, "BMW 5 Serisi 2 bin 70" ve "Mercedes-Benz E Serisi" 1890 puan aldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER