TOGG satılıyor mu, iddialar doğru mu?

Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG üretimi tüm hızı ile devam ederken yerli otomobilin satış haberi büyük yankı uyandırdı. TOGG satılacak mı, satılıyor mu, iddialar doğru mu?

TOGG satılıyor mu, iddialar doğru mu?

Türkiye Ortak Girişim Grubu TOGG tarafından üretilen ilk yerli otomobil TOGG yoğun ilgi görmüş, elektrikli SUV araba almak isteyen kişiler yerli otomobil için kuraya yazılarak sıraya girmişti. TOGG tarafından üretilen yerli otomobil bantlardan indirilerek satılmaya devam ederken yerli otomobilin satılacağı iddiası büyük yankı uyandırdı. İddiaların doğruluğu konusunda araştırmalar başladı.

TOGG SATILIYOR MU?

Türkiye yatırımı ile adından söz ettiren ve yeni fabrika kurmaya karar verdiği açıklanan Chery hakkında yeni iddialar gündeme geldi. Chery'nin Türkiye yatırımı konusunda yaşanan tartışmalar devam ederken Çinli otomobil devinin TOGG'u da satın almak için girişimlerde bulunduğu iddia edildi. Konu hakkında TOGG tarafından konu hakkında bir açıklama yapılmadı.

TOGG satılıyor mu, iddialar doğru mu?

TOGG tarafından resmi hesap üzerinden yapılan son paylaşımda "Tüm Togg Deneyim Merkezlerimizde T10X sürüş deneyimine davetlisiniz! Hemen kayıt olun, #DoğuştanElektrikli #T10X ile test sürüşü randevunuzu oluşturmak için sizi arayalım." ifadelerine yer verildi. Satış haberi hakkında hiçbir bilgiye yer verilmezken aracın satışlarının bu kadar iyi olduğu bir dönemde satış haberleri piyasa tarafından manipülasyon olarak değerlendirildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER