TOGG Ağustos'ta Tesla'ya yenildi

Otomobil pazarında Türkiye'nin son yıllarda adından en çok söz ettiren markası TOGG'un ilk arabasının çıkışı üzerinden bir yıldan fazla bir zaman geçti. Elektrikli olması ile de dikkat çeken TOGG'un Ağustos'ta kaç adet satıldığı belli oldu.

TOGG Ağustos'ta Tesla'ya yenildi

Cumhuriyetin 100. yılında halka satışı başlatan TOGG gelecek yıl 2. modelini vatandaşlarla buluşturmayı planlıyor. SUV modeli T10X'ten başka satışta aracı olmayan TOGG, dünyaca ünlü elektrikli otomobil üretici Tesla ile ülkemizde önemli bir rekabete girmişti.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği Ağustos ayının otomobil satışlarına dair rakamsal verileri paylaştı. Yılın 8. ayında TOGG satışlarında ciddi bir düşüş yaşandığı gözlemlendi.

MODEL Y'DEN T10X'E BÜYÜK FARK

TOGG T10X Ağustos'ta sadece 601 adet satıldı. Şu ana kadar on binlerce adet satılan TOGG T10X, Tesla Model Y'nin gerisinde kaldı. Geçen ay ülkemizde 1050 adet Tesla Model Y satıldı.

Satışların düşmesinde piyasa ve ekonomik sebepler gibi bir çok neden yatıyor. TOGG'un özellikle T10F'i gelecek yıl satışa sunacak olması ile birlikte yeniden ciddi bir yükseliş yaşaması bekleniyor.

T10F'İN GELECEK YILA ÜLKEMİZDE DAMGA VURMASI BEKLENİYOR

Şirketin ilk Sedan modeli olacak T10F'in 2025 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor. Söz konusu tarih yaklaştıkça araca dair yeni paylaşımların gelmesi ön görülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER