Pagani'nin yeni otomobili kendine hayran bıraktı: Sadece 130 adet üretilecek

Her geçen gün araba dünyasında yeni gelişmeler yaşanırken lüks araba piyasasından da yeni bilgiler geliyor. Dünyaca ünlü firmaların ürettiği ve genelde sınırlı sayıda olan arabalar görenlerin kendine uzun uzun bakmasına neden oluyor.

Pagani'nin yeni otomobili kendine hayran bıraktı: Sadece 130 adet üretilecek

Çoğu insanın sadece bakabildiği ve çok yüksek rakamlara satılan otomobiller dev firmaların reklam ürünü olarak göze çarpıyor. Üst düzey zenginlerin kullanmasının sıkça görüldüğü otomobiller üretimde gelinen son noktayı gözler önüne seriyor.

Pagani'nin yeni otomobili kendine hayran bıraktı: Sadece 130 adet üretilecek

TEKNİK ÖZELLİKLERİ NELER?

Lüks otomobil markalarına en önemli örneklerden olan Pagani bir kez daha ürettiği modeli ile adından söz ettirmeyi başardı. Üstü açık araba cinsinden olan Utopia Roadster saatte 349 km'yi görmesi ve 864 beygire sahip olması ile de dikkat çekti.

Tasarımı ve teknik donanımı ile ilgiyi üzerine toplayan Pagani Utopia Roadster'ın sadece 130 adet üretileceği öğrenildi. Webtekno'da yer alan habere göre aracın üstünün kapatılması gibi bir seçenekte olacak.

Alışılmışın dışında son dönemde manuel vitesli üretilen bir araç olarak göze çarpan Utopia Roadster, spor araba deyince ilk akla gelen kelebek kapı tasarımına sahip. Üretilen arabanın fiyatı da kendisi kadar ilgi çeken bir konu oldu.

FİYATI HAYRET VERİCİ DÜZEYDE

Pagani Utopia Roadster yurt dışında 3,4 milyon dolarlık bir fiyata sahip oldu. Bu rakamı kur üzerinden çevirdiğinizde Türk Lirası karşılığı 112,7 milyona denk geliyor.

Arabanın Türkiye'den bir sahibinin olup olmayacağı ya da kimlerin satın alacağı şu an için tahminden öteye geçmiyor. Lüks otomobil dünyasına adını yazdıran Utopia Roadster'ın adının tekrar tekrar duyulması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER