Özel müşterilere özel fiyat! Fiat Egea Sedan 547.000 TL'ye kapış kapış gidiyor!

Sıfır kilometre otomobil fiyatları oldukça merak edilen konular arasında yer alıyor. Fiat Egea Sedan’ın ÖTV muafiyeti hakkı olanların kaç TL ile satın alınabileceği açıklandı.

Özel müşterilere özel fiyat! Fiat Egea Sedan 547.000 TL'ye kapış kapış gidiyor!

Türkiye’de sıfır kilometre otomobil satışlarında son dönemlerde bir gerileme takip ediliyor. Bu gerileme çerçevesinde insanlar araç alırken daha fazla fiyat odaklı yaklaşıyorlar. Artan fiyatlardan dolayı araç alımlarında çoğu kişi zorlanabiliyor. Bu durumda da devreye daha ucuz fiyat ile araç alma seçenekleri giriyor. Tam bu noktada ise ÖTV muafiyetli satışlar ön plana çıkıyor.

FİYATLARDA ÖTV ETKİSİ NE KADAR?

Sıfır kilometre otomobillerin maliyet kalemleri incelendiğinde Türkiye’de bir ÖTV gerçeği yaşanıyor. Otomobilden alınan ÖTV oldukça yüksek bir oranı bulabiliyor. Bundan dolayı da yurt dışında araç fiyatları ile Türkiye’de araç fiyatları arasında ciddi bir fark oluşuyor. Otomobillerden alınan ÖTV’nin oranı fiyatına ve motor hacmine göre değişiyor. Ortalama olarak ise sıfır kilometre otomobillerin yaklaşık yüzde 40’lık kısmı ÖTV’den oluşuyor. Bu ÖTV maliyeti çıktığında geri kalen fiyat ise herkesi araba sahibi yapacak bir fiyat olabiliyor.

ÖTV MUAFİYETİ KİMLERE, NASIL VERİLİYOR?

ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil alımları oldukça cazip olunca bu yönde araştırmalar hız kazanıyor. Bu imkan herkese sağlanabilen bir imkan değil. Bundan dolayı çok keskin bir kural uygulanıyor. ÖTV muafiyeti hakkı sadece yüzde 90 ve üzerinde engeli olan kişilere verilebiliyor. Bu şart sağlanmadığı takdirde kesinlikle ÖTV muafiyeti ile otomobil satın almak imkansız oluyor.

ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil satın alınacak ise bu araçların 5 yıl boyunca satılmaması gerekiyor. Eğer bu süre dolmadan satış gerçekleşir ise vatandaşlardan muaf olunan ÖTV faizi ile beraber tahsil ediliyor. Bu zorlu koşuldan dolayı kimse bu araçları 5 yıl dolmadan satmayı düşünmüyor.

FİAT EGEA SEDAN ÖTV’SİZ SATIŞ FİYATI

FİAT Egea Sedan için ÖTV’siz fiyat belli oldu. Şu anda kampanya indirimi ile araç 989.900 TL’ye satılıyor. ÖTV muafiyeti devreye girdiğinde ise aracın fiyatı 547.000 TL’ye kadar düşüyor. Bu fiyat ile 2024 model Fiat Egea Sedan satın almak çoğu kişiye cazip gelirken ÖTV muafiyeti hakkına sahip olan kişiler bu fiyattan ay sonuna kadar araçlarını alabiliyorlar.

SONRAKİ HABER