ÖTV'siz fiyatlar değişti! Hyundai Bayon 725.000 TL'ye düştü!

Sıfır kilometre otomobiller için yeni fiyatlardan satışlar devam ederken ÖTV’siz fiyatlar da netleşmeye başladı. Hyundai Bayon için ÖTV’siz fiyat kaç TL oldu?

ÖTV'siz fiyatlar değişti! Hyundai Bayon 725.000 TL'ye düştü!

Sıfır kilometre otomobil piyasasında yeni fiyatlar üzerinden müşteriler satın alma işlemlerini gerçekleştirmeye başladılar. Otomobil satışlarında geçmiş dönemlerde yaşanan yoğunluklar görülmüyor. Ancak yine de araç satın almak için harekete geçen bir müşteri kitlesi olduğu biliniyor.
Hyundai Bayon için de yeni fiyatlar belirlenirken bu araçlar için ÖTV’siz satışlar da yeni fiyatlardan başladı.

HYUNDAİ BAYON YENİ ÖTV’SİZ FİYAT

ÖTV muafiyeti hakkı olan kişiler sıfır kilometre otomobil satın almak istediklerinde bunu çok düşük fiyatlarla gerçekleştirebiliyorlar. Bu da maliyetten ÖTV’nin çıkması ile karşılanıyor. Bu araçları satın alma hakkı olan kişiler için ucuz fiyata otomobil alımı yapmak mümkün oluyor. Hyundai Bayon için de uygulanan fiyatlar belli oldu.

SUV model araç denildiğinde düşük fiyatlı bir liste yapıldığında Hyundai Bayon o listenin baş tarafından yer alıyor. Bu araca bir de ÖTV muafiyeti uygulandığında o zaman fiyat daha da düşüyor. Öncelikle ÖTV muafiyeti hakkı ile satın alınacak araçların özel durumdan dolayı otomatik vites olmaları gerekiyor. Daha uygun fiyata Hyundai Bayon var ama bu imkan ile araç alımı yapıldığında otomatik vitesli Hyundai Bayon’un satın fiyatının 1.300.000 TL olduğu görülüyor.

1.300.000 TL içerisinden ÖTV çıkarıldığında ise geriye 725.000 TL’lik bir tutar kalıyor. ÖTV muafiyeti hakkı olan kişiler sadece bu tutarı ödeyerek bu aracı satın alabiliyorlar. Bu fiyatların ay sonuna kadar geçerli olması bekleniyor.

ÖTV’SİZ ARAÇ ALMA KURALLARI!

ÖTV’siz bir şekilde sıfır kilometre otomobil satın alma hakkı yalnızca yüzde 90 ve üzerinde engeli olan kişilere veriliyor. Bu koşulu sağlayan kişiler eğer son 5 yıl içerisinde bu hak ile araç almamışlar ise devletin onlara sağlamış olduğu imkanı kullanabiliyorlar. Lakin satın alınacak otomobilin ÖTV dahil fiyatının 1.591.200 TL’yi aşmaması gerekiyor.

SONRAKİ HABER