ÖTV'siz fiyat yenilendi! Renault Duster 747.000 TL'ye satın alınıyor!

Sıfır kilometre otomobiller için uygulanan ÖTV muafiyetli satışlara dair Ekim ayı fiyatları belli olmaya başladı. Bu hakka sahip olanlara Renault Duster 747.000 TL fiyatla satılmaya başlandı.

ÖTV'siz fiyat yenilendi! Renault Duster 747.000 TL'ye satın alınıyor!

Sıfır kilometre otomobil piyasasında yaşanan gelişmelerin yanında bir de ÖTV muafiyetli satış fiyatları da sıkı bir şekilde takip ediliyor. Her ay bu fiyatlar değiştiği için araç alacaklar bu koşulları sürekli olarak araştırıyorlar. Ekim ayının sıfır kilometre otomobil fiyatları belli olmaya başlanınca ÖTV muafiyetli satışlarda uygulanan fiyatlar da netleşti. Bu şekilde araç satın alacaklar için bu ay karşılarına çıkarak fiyatlar belli oldu.

ÖTV MUAFİYETİ NASIL UYGULANIYOR?

ÖTV muafiyetinin uygulanması için belirli bir sistem devreye giriyor. Devlet bu hakkı sadece yüzde 90 ve üzerinde engeli bulunan vatandaşlara veriyor. Bu durumda olmayan kişiler ise ne yaparlarsa yapsınlar ÖTV’siz bir şekilde araç satın alamıyorlar. ÖTV muafiyeti hakkına sahip olmanın ön koşulunu sağlayanlar için ise devamında bazı kurallar devreye giriyor.

ÖTV muafiyeti hakkına sahip olan kişiler için öncelikle bir fiyat limiti uygulanıyor. Her sıfır kilometre otomobil bu imkan ile satın alınamıyor. ÖTV dahil olmak üzere satış fiyatı 1.591.200 TL’yi aşan otomobiller ÖTV muafiyeti kapsamında değiller. Bu fiyat limitinin altındaki araçlar ÖTV muafiyet hakkı olanlarca ÖTV ödenmeden satın alınabiliyor. Bu fiyat limiti 1 Ocak 2025 tarihinde yeniden değerleme oranı kadar yükseltilecek.

ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil hakkı bir kişiye 5 yılda bir veriliyor. Bu hakkı kullanan kişiler bir sonraki araçlarını alabilmek için 5 yıl beklemek durumundalar. Satın alınan araçların da 5 yıl boyunca satılmaması gerekiyor. Eğer satılırsa ödenmeyen ÖTV’nin ödenmesi gibi bir durum ile karşılaşılıyor.

RENAULT DUSTER ÖTV’SİZ FİYAT!

Renault Duster model sıfır kilometre araç kısa bir süre önce piyasaya sürüldü. Bu otomobil şu anda 1.345.000 TL’lik fiyat ile satılıyor. ÖTV muafiyeti hakkı olanlar bu otomobili ÖTV ödemeden satın alabiliyorlar. Bu durumda da satış fiyatı 747.000 TL’ye düşüyor. Bu fiyatların Ekim ayı sonuna kadar geçerli olacağı bildirildi.

SONRAKİ HABER