Otomobilde ÖTV muafiyeti fiyat limiti 2025 kaç TL olacak?

Sıfır kilometre otomobil satın alırken bazı kişilere uygulanan ÖTV muafiyetinde fiyat limitinin kaç TL olacağı merak ediliyor? ÖTV muafiyeti limiti 2025 ne kadar olacak?

Otomobilde ÖTV muafiyeti fiyat limiti 2025 kaç TL olacak?

Sıfır kilometre otomobil satın alacak olan bazı kişilere devlet ÖTV muafiyeti hakkı veriyor. Bu hak ile sıfır kilometre otomobil satın alındığında ÖTV ödenmediği için araçlar oldukça düşük fiyatlı hale geliyorlar. Bu hakka dair araştırmalar yapılırken en çok merak edilen konu ise fiyat limiti oluyor. ÖTV muafiyeti limitine dair son gelişmeler neler?

EN SON 1 OCAK 2024’TE DEĞİŞTİ!

Otomobilde ÖTV muafiyeti ile ilgili olarak bir fiyat limiti uygulanıyor. Bu çerçevede ÖTV dahil fiyatı 1.591.200 TL’yi aşmayan otomobiller ÖTV muafiyeti ile satın alınabiliyor. Bu limit en son 1 Ocak 2024 tarihinde güncellendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan bu güncelleme ile beraber yıl boyunca bu hakka sahip olan kişiler bu fiyat limitine bağlı kalarak sıfır kilometre araç alımlarını gerçekleştirdiler.

YENİ LİMİT NE KADAR OLACAK?

ÖTV muafiyetinde uygulanan limitin ne kadar olacağı son dönemlerin en çok merak edilen meselesi oldu. Uygulanan sistem gereği ÖTV muafiyeti limiti her yıl yeniden belirleniyor. Belirlenirken de yeniden değerle oranı kadar artış yapılıyor. Şu anda çok sayıda araç bu limitin üstüne çıktığı için bu araç alımları yapılamıyor. Yeni limitler ise 1 Ocak 2025 tarihi itibariyle belli olmuş olacak.

Yeniden değerleme oranı şu anda açıklanmadığı için ÖTV muafiyeti limiti de belli değil. Ancak bu limite dair bazı tahminler yapılıyor. Yeniden değerleme oranının yüzde 43 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor. Bu hesaplamada da ÖTV muafiyeti limiti 1.591.200 TL’den 2.275.000 TL seviyesine yükselebilecek. Bunun net hesaplaması için Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeniden değerleme oranını açıklaması gerekiyor.

SONRAKİ HABER