Ocak Temmuz dönemi en çok satılan otomobil markaları belli oldu

Türkiye'de yılın ilk 7 ayında en çok satılan otomobil markaları belli oldu. Ocak - Temmuz döneminde en çok rağbet gören otomobil markaları açıklanırken ODMD verileri güncel bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunuldu.

Ocak Temmuz dönemi en çok satılan otomobil markaları belli oldu

Otomotiv sektörünü yakından takip edenler araç satış verilerine ilişkin detaylarla ilgili bilgi sahibi olmak istiyor. Otomobil satış verileri ile ilgili detaylar Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) tarafından açıklanmaya devam ederken Ocak - Temmuz 2024 dönemini kapsayan yılın ilk 7 ayına ait otomobil satış verileri de açıklandı.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği, otomobil ve hafif ticari araç pazarının temmuz ayında geriledi. Temmuzda bir önceki yılın aynı ayına göre otomobil satışları yüzde 16,4 azalarak 73 bin 396 adede, hafif ticari araç satışları ise yüzde 22,2 gerileyerek 20 bin 641 adede düştü. Bunun yanı sıra en çok satan otomobil markaları da belli oldu.

YILIN İLK 7 AYINDA EN ÇOK SATILAN OTOMOBİL MARKALARI BELLİ OLDU

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği tarafından açıklanan verilere göre temmuz ayında toplam pazar bir önceki yıla göre yüzde 17.5 azalarak 94 bin 37 adet olarak kayıtlara geçti. Temmuz ayındaki daralmaya rağmen 94 bin adetlik toplam satış 10 yıllık ortalamaların yüzde 43 üzerinde gerçekleşirken ilk 7 aylık satışlar ise 672 bin adedi aşarak Ocak - Temmuz dönemleri içerisinde rekor seviyeye ulaştı.

Ocak Temmuz dönemi en çok satılan otomobil markaları belli oldu

Temmuz ayında en çok satılan elektrikli satan marka TOGG olurken yılın ilk 7 ayında en çok satan 10 otomobil markası da belli oldu. Bunlar;

1- Fiat

2- Renault

3- Ford

4- Volkswagen

5- Chery

6- Peugeot

7- Hyundai

8- Citroen

9- Toyota

10- Opel

Yılık ilk 7 aylık döneminde pazarın yüzde 87.3’ünü vergi oranları düşük olan A, B ve C segmentlerindeki araçlar oluşturdu. Ocak-Temmuz 2024 döneminde benzinli otomobil satışları 349 bin adetle pazardan yüzde 65 pay alırken, hibrit otomobil satışları 79 bin adetle yüzde 15 pay, dizel otomobil satışları 58 bin adetle pazardan yüzde 11 pay aldı.

SONRAKİ HABER