NASCAR yarışlarında yeni devir başlıyor! Pistlerde elektrikli araba dönemi

Sadece Amerika'da değil dünyada bir efsane haline gelen NASCAR, 1948 yılından beri tam 76 yıldır devam ediyor. Tek değişmeyeni hız tutkusu olan yarışlarda teknolojik gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

NASCAR yarışlarında yeni devir başlıyor! Pistlerde elektrikli araba dönemi

Yüksek hızlı arabaların birinci olmak adına saatlerde tur attığı, filmleri aratmayan kazaların yaşandığı fakat popülerliğinin devam ettiği NASCAR'da önemli bir değişimin temelleri atılıyor.

NEXT GEN HAMLESİ DEVAM EDİYOR

Dünyada ve ülkemizde her geçen gün yaygınlaşan elektrikli otomobillerin NASCAR'a kadar uzandığı öğrenildi. NASCAR geçtiğimiz günlerde yaptığı bir sunumda elektrikli araç protitipini gösterdi.

Webtekno'da yer alan habere göre NASCAR'ın görücüye çıkardığı bu aracın 2022 yılında tasarlanan Next Gen şasisini kullanıyor. NASCAR'ın Next Gen'i alternatif yakıtlara geçiş adımı olarak çıkardığı hesaba katıldığında ilerleyen yıllarda farklı gelişmelerinde yaşanma ihtimali akıllara geldi.

YARIŞ DÜNYASI YENİ GELİŞMELERİ BENİMSİYOR

Dünyada milyonları peşinden sürükleyen, Arabalar adlı animasyon filmine ilham olan NASCAR'ı ilerleyen dönemde başka nelerin beklediği merakla bekleniyor. Benzer adımlar geçtiğimiz günlerde formula 1 yarışları içinde atılmıştı.

Formula 1 cephesinden yapılan açıklamada 2026 yılı itibariyle araçlarda elektrik gücünü çok daha ön planda tutan hamleler olacağı ifade edilmişti. Bu gelişme ile birlikte günlük hayatta olduğu kadar yarış dünyasında da elektrik değişiminin adından söz ettirmeye devam etmesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER