MTV ikinci taksit ödemesi başladı! Son tarih belli oldu

Her yıl iki eşit parça halinde ödenen motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksiti geçtiğimiz Ocak ayında ödenmişti. Temmuz ayının gelmesi ile beraber araç sahipleri ödemelerinin kalan kısmını ödemeye başladı.

MTV ikinci taksit ödemesi başladı! Son tarih belli oldu

Kısa adı MTV olan Motorlu Taşıtlar Vergisi üzerine araç kayıtlı olan vatandaşların ödemesi gereken bir vergi olarak biliniyor. Yılın ilk ve ikinci yarısının başında alınan ödemeler birden çok şekilde ödenebiliyor.

Yılın ikinci yarısının başlaması bir çok alanda yeni bir süreç başlattı. O süreçlerden birisi de MTV oldu. Temmuz ayının girmesi ile beraber araç sahipleri MTV taksitlerinin ikinci kısmını ödemeye başladı.

ÖDEME SÜRECİ DEVAM EDİYOR

MTV ödemelerinin ikinci taksiti 31 Temmuz'a kadar ödenebilecek. Ödemeleri zamanında yapmayan araç sahipleri yasa karşılığında gecikme faizi ödemek durumunda kalacak. Araçların modeline ve üretim yılına göre değişen taksitler bankaların internet sitesi, PTT şubeleri ve vergi daireleri üzerinden ödenebiliyor.

2024 yılında yapılan hesaplamalara göre en düşük MTV taksiti 347 lira olurken en yüksek 133 bin 572 Türk lirası olmuştu. Bu aralıkta vatandaşlar araçlarının cinsine göre Ocak ayında ne ödediler ise Temmuz ayında da aynı miktarı ödeyecekler.

ÖDEMEYENE CEZA YOLDA

Teknolojinin getirmiş olduğu imkanlardan ötürü bir çok vatandaş mobil bankacılık uygulamaları üzerinden bu işlemi gerçekleştiriyor. Ödemeyi unutmak istemeyen vatandaşlar için erkenden borçlarını ödeme çağrıları yapılıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER