Mayıs ayında en çok satılan otomobiller belli oldu

Türkiye'de ekonomik dalgalanmalara rağmen araba satışlarında rakamlar yükselmeye devam ediyor. Son açıklanan rakamlara göre Mayıs ayında yapılan araba satışı Nisan'ın çok üstünde bir seviyede yer aldı.

Mayıs ayında en çok satılan otomobiller belli oldu

Ülkemizde son aylarda otomobil alımlarında aylık bazda yaşanan artış devam ediyor. Mayıs ile beraber ülkemizde yarım milyona yakın sıfır araç satışı gerçekleştiği açıklandı. Söz konusu rakamın Haziran ayı ile birlikte yarım milyon barajını aşması büyük bir olası olarak görülüyor.

MAYIS AYINDA SATIŞLAR ARTTI

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği Türkiye'nin Mayıs ayı sıfır otomobil tablosunu yayınladı. Hazırlanan veriye göre Mayıs ayında 100 bin 305 adet sıfır araç satışı gerçekleşti.

Bu rakamın bir önceki ayın verilerinden 24 bin 386 daha fazla olduğu ifade edilirken totalde ilk 5 ayda ülkemizde 471 bin 743 araç satışı olduğu bilgisine yer verildi.

Mayıs ayında en çok satılan otomobiller belli oldu

EN ÇOK CLIO TERCİH EDİLDİ

ODMD tarafından yayınlanan verilerde Mayıs ayında en çok Renault Clio tercih edildi. Geçen ayın en çok satılan ilk 5 otomobil markası şu şekilde oldu;

1- Renault Clio 4 bin 661 adet

2- TOGG T10X 4 bin 140 adet

3- Renault Megane 3 bin 374 adet

4- Chery Tiggo 8 Pro 3 bin 038 adet

5- FIAT Egea 2 bin 873 adet

Renault'un efsane modellerinden olan Clio ülkemizde tercih edilmeye devam ediliyor. Yerli otomobil TOGG ise üst sıralarda kendine yer bulmaya devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER