İstanbul Park bir kez daha yarışseverleri toplamaya hazırlanıyor

Formula 1 yarışları ile özdeşleşen ve bir çok defa yarışlara damga vuran olayların yaşandığı İstanbul Park'ın pistleri bir kez daha motorlu araç sesiyle inleyecek. Konu ile ilgili heyecanlandıran gelişme TOSFED'ten geldi.

İstanbul Park bir kez daha yarışseverleri toplamaya hazırlanıyor

2005 yılında kapılarını açan İstanbul Park Türkiye'nin dünyada en çok tanınan spor organizasyon alanlarından birisi olmayı başarmıştı. Uzun yıllar Formula 1 Türkiye ayağına ev sahipliği yapan İstanbul Park'ta yer alan 8. viraj turnuvanın en ünlü yerlerinden birisi olmuştu.

Farklı organizasyonlar içinde kullanılabilmesi için tasarlanan İstanbul Park ile ilgili güzel bir haber geldi. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunun yaptığı açıklamada Türkiye Pist Şampiyonasının 2. ve 3. ayaklarının İstanbul Park'ta gerçekleştirileceği açıklandı.

"İSTANBUL PARK'A DAİR TEK ARZUMUZ..."

7 ve 8. Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek yarışlara dair konuşan TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı, "Federasyon olarak İstanbul Park'a dair tek arzumuz, sporcularımızın gelişimlerini sağlayabilmek ve Türkiye'yi yurt dışında daha iyi temsil edebilmek için sporcularımızın ülkemizdeki tek uluslararası yarış pistini kullanabilmesiydi" diyerek duyduğu mutluluğu ifade etti.

İstanbul Park'ın ilerde hangi organizasyonlarda kullanılacağı zamanla belli olacak. Geçtiğimiz günlerde işletme değişikliği yaşayan parkın ilerleyen dönemlerde yeniden bir Formula yarışına ev sahipliği yapmasına dair umut devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER