Hyundai Yeni Bayon 705.000 TL fiyatla ÖTV'siz satışa çıktı!

Ucuz SUV sınıfında değerlendirilen Hyundai Yeni Bayon için ÖTV’siz fiyat açıklandı. Jyundai Bayon fiyatları ÖTV muafiyeti hakkı olanlar için kaç TL oldu?

Hyundai Yeni Bayon 705.000 TL fiyatla ÖTV'siz satışa çıktı!

Sıfır kilometre otomobil satışlarında firmalar hareketlilik yaşanması için ÖTV muafiyetli satışlara ilgi göstermeye devam ediyorlar. Normal satışlarda daralma meydana gelince ÖTV muafiyeti hakkı olan müşteriler kıymete bindi. ÖTV’siz bir şekilde sıfır kilometre otomobil alımı yapılması araç alımlarını o müşteriler için oldukça kolaylaştırıyor. Yüksek fiyat sarmalında bu şekilde kurtulmak mümkün olurken bu hak herkese verilmiyor.

HYUNDAİ YENİ BAYON ÖTV’SİZ SATIŞLAR BAŞLADI

Türkiye’de yerli üretim yapan firmalardan olan Hyundai markasının araçları bir miktar daha uygun fiyatlı olabiliyor. Ucuz SUV arayanlar da Hyundai’nin modellerine baktıklarında Hyundai Yeni Bayon ile karşılaşıyorlar. ÖTV muafiyetli fiyat hesaplaması yapılırken ise farklı fiyatlara ulaşılabiliyor.

ÖTV muafiyeti hakkı verilen müşteriler özel durumları olduğu için bu kişilere manuel araçlar uygun olmayabiliyor. Bundan dolayı da Hyundai Yeni Bayon’un 1.099.000 TL’ye satılan versiyonu ÖTV muafiyetli satışlarda tercih edilmiyor. Bunun yerine bir üst versiyon olan otomatik Hyundai Yeni Bayon tercih ediliyor. O aracın da fiyatı 1.220.000 TL olarak açıklandı. Müşteriler ÖTV muafiyeti hakkı ile bu aracı satın almak isterler ise fiyat 705.000 TL oluyor. Bu fiyat ile ÖTV muafiyeti imkanı kapsamında Hyundai Yeni Bayon satın alınabiliyor.

ÖTV MUAFİYETİ UYGULAMASININ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

ÖTV muafiyeti hakkı ile sıfır kilometre otomobil satın alınmasına dair süreçte bazı kurallar uygulanıyor. Öncelikle bu hakka sahip olabilmek için müşterilerin en az yüzde 90 ve üzerinde engelli raporlarının olması gerekiyor. Ayrıca son 5 yıl içinde de ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil alımı yapılmamış olması şartı aranıyor.

Temek şartları karşılayan müşterilere ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil satışı yapılıyor. Bu satın alınan otomobiller satış işleminin gerçekleştiği günden itibaren 5 yıl içinde satılamıyorlar. Eğer süre dolmadan satış gerçekleşir ise ÖTV muafiyeti iptal edilerek muaf olunan ÖTV tutarını devlet tahsil ediyor.

SONRAKİ HABER