Hyundai 536.000 TL'ye 2024 model sıfır kilometre otomobil satıyor!

Sıfır kilometre otomobil alımlarında bazı kişilere sunulan ÖTV muafiyeti imkanı ile araç fiyatları oldukça düşük bir hale gelirken Hyundai i10’un muafiyetli fiyatı dikkat çekiyor.

Hyundai 536.000 TL'ye 2024 model sıfır kilometre otomobil satıyor!

Sıfır kilometre otomobiller için Türkiye’de ÖTV muafiyeti adı altında bir uygulama yapılıyor. Bu uygulama ile bazı kişiler ÖTV ödemeden sıfır kilometre araç satın alabiliyorlar. Bu şekilde de araç fiyatlarında ortalama olarak yüzde 40 ile yüzde 45 arasında bir indirim sağlanmış oluyor. Bu yolla otomobil sahibi olmak herkesi cezbetse de oldukça keskin kurallar uygulandığı için herkese bu imkan verilmiyor.

ÖTV MUAFİYETİNDEN KİMLER, NASIL YARARLANIYOR?

Yeni bir otomobil satın alırken ÖTV’den muaf olmak isteyenler için devlet bir imkan tanıyor. Ancak bu imkanı sadece yüzde 90 ve üzerinde engele sahip olan kişiler kullanabiliyorlar. Bu kişiler ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil satın almak istediklerinde ÖTV maliyetinden kurtuluyorlar. Bunun gerçekleşebilmesi için ise bazı işlemlerin yapılması gerekiyor.

Engel durumlarını sağlık raporu ile belgeleyebilecek durumda olanlar ÖTV muafiyet belgesi alıyorlar. Bu belge ile herhangi bir otomobil bayisine gidilerek işlem yapılabiliyor. Bu şekilde sıfır kilometre otomobilin fiyatından ÖTV maliyeti düşürülüyor. Bu imkandan yararlanırken bazı kurallara da uymak gerekiyor.

ÖTV muafiyeti hakkı olan kişiler bu haktan 5 yılda sadece 1 defa yararlanabileceklerini bilmelidir. Ayrıca satın alınacak otomobilin ÖTV dahil fiyatının 1.591.200 TL’yi aşmaması gerekiyor. Bu koşullarda araç alımı yapıldığında satın alınan otomobiller 5 yıllık süre dolmadan satılırsa devlet muaf olunan ÖTV tutarını faizi ile geri isteyebiliyor.

HYUNDAİ i10 İÇİN ÖTV MUAF FİYAT!

Hyundai i10 şu anda en ucuz fiyatlı sıfır kilometre otomobiller arasında yer alıyor. Bu modelin otomatik vitesli versiyonu için firma 965.000 TL tutarında fiyat açıkladı. ÖTV muafiyeti devreye girdiğinde ise bu aracın fiyatı 536.000 TL’ye düşüyor. ÖTV muafiyeti hakkı olan kişiler sadece 536.000 TL ödeme yaparak 2024 model sıfır kilometre otomobil sahibi olabiliyorlar.

SONRAKİ HABER