Ford Puma'nın fiyatı 1.385.000 TL'den 770.000 TL'ye düşüyor!

Ford Puma model sıfır kilometre otomobil satın alacak bazı müşterilere dev bir fiyat indirimi yapıldığı açıklandı. Bu indirimden sadece özel durumu olan müşteriler yararlanabiliyorlar.

Ford Puma'nın fiyatı 1.385.000 TL'den 770.000 TL'ye düşüyor!

Sıfır kilometre otomobil piyasasında ucuz fiyatlı araçlar hiç bu kadar kıymete binmemişti. Otomobil satın alacak olan kişiler mevcut ekonomik koşullardan dolayı kendilerine en uygun imkanı sağlayacak firmalar ile çalışmak istiyorlar. Ancak firmaların sağlayabilecekleri imkanlar sınırlı olabiliyor. Bu durum karşısında daha fazlası için ise en çarpıcı uygulama olan ÖTV muafiyetli satışlar devreye giriyor. Bu imkan ile sıfır kilometre otomobil satın almak ise çok büyük bir kazanç sağlıyor.

ÖTV MUAFİYETLİ SATIŞLAR NASIL YAPILIR?

ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil satın almanın fikri bile insanları heyecanlandırıyor. Bunun nedeni Türkiye’de otomobillerde uygulanan vergilendirme sistemi oluyor. Sıfır kilometre otomobillerin fiyatlarının en az yüzde 40’lık kısmı ÖTV’den oluşuyor. Bunun ödenmeyecek olması o otomobilin yüzde 40 oranında indirime uğraması anlamına geliyor. Daha yüksek oranlı ÖTV uygulaması yapılan araçlarda indirim oranı daha da yüksek oluyor

ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil satın almanın çok keskin koşulları ve uygulanması gereken kuralları bulunuyor. Bu imkan sadece yüzde 90 ve üzerinde engele sahip olan kişilere veriliyor. Bu koşulu sağlayanlar alacakları bir muafiyet belgesi ile herhangi bir otomobil bayisine giderek işlemlerini yapabiliyor. Bu kişinin son 5 yıl içerisinde bu hakkı kullanmamış olması ve satın alınacak otomobilin ÖTV dahil fiyatının 1.591.200 TL’yi aşmaması gerekiyor.

FORD PUMA İÇİN ÖZEL FİYAT

Son dönemlerin beğenilen sıfır kilometre otomobili olan Ford Puma için fiyat açıklaması yapıldı. ÖTV muafiyeti ile bu otomobilin satın alınmak istenmesi durumunda karşılaşılacak fiyatlar güncellendi. Normalde Ford Puma için 1.385.000TL tutarında fiyat uygulanıyor. Ancak ÖTV muafiyeti hakkı devreye girdiğinde Ford Puma için fiyat 770.000 TL’ye geriliyor. Bu hakka sahip olanlar şu anda bu fiyat üzerinden Ford Puma alımı yapabiliyorlar.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER