Ford Puma bayilerde ÖTV'siz 770.000 TL'ye satılıyor!

Sıfır kilometre otomobiller için fiyat araştırmasını sürdürenler araçların ÖTV’siz fiyatlarını da araştırıyorlar. Ford Puma için ÖTV’siz fiyat ne kadar oldu?

Ford Puma bayilerde ÖTV'siz 770.000 TL'ye satılıyor!

Sıfır kilometre otomobil piyasasında çok hareketli bir dönem yaşanıyor. Araç sahibi olmak isteyenler bir yandan yeni fiyatlar ile kendi koşullarını denk düşürmeye çalışırken bir yandan da bazı özel durumlar ile araç fiyatlarını düşürme gayretinde olabiliyorlar. Bu özel durumlar ÖTV muafiyeti hakkı ile neticelenebiliyor. Bu durumda da araç alımlarında çok büyük indirimler ile karşılaşılıyor.

ÖTV MUAFİYETİ KİMLERE VERİLİR?

ÖTV muafiyeti hakkı oldukça yaygın bir şekilde duyulmaya başlandı. Otomobil firmaları biloe bu hakka sahip olan müşterilerin peşlerine düşmüş durumda. Bu müşterilere araç satma gayretinde olan firmalar araç satış rakamlarını yükseltmeyi hedefliyorlar. Bu hakka sahip olan kişilerin sıfır kilometre otomobil sahibi olma imkanları daha kolay olduğu için bu kişiler direkt özel müşteri muamelesi görmeye başladılar.

ÖTV muafiyeti hakkı bir kişiye devlet tarafından verilen şartlı bir imkandır. Bu imkana sahip olmak için çok özel koşullar aranıyor. Öncelikle bu kişilerin engelli olmaları gibi gayet olumsuz bir durum içerisinde bulunması gerekiyor. Lakin her engelliye bu imkan verilmiyor. Sadece yüzde 90 ve üzerinde engele sahip olan kişilere böyle bir imkan sağlanıyor. Bu kişiler sıfır kilometre otomobil satın almak istediklerinde alacakları ÖTV muafiyeti belgesi ile araç alımlarında herhangi bir şekilde ÖTV ödemiyorlar.

ÖTV muafiyeti ile satın alınan araçların ikinci el otomobil olarak sarışı konusunda çok dikkatli olunması gerekiyor. 5 yıllık süre dolmadan bu araçların satışı beraberinde çok büyük bir zararı getiriyor. Devlet bu satışı yasaklamıyor ama 5 yıllık süre dolmadan satış yapılırsa ÖTV muafiyetini iptal edip ödenmeyen ÖTV’yi isteyebiliyor.

FORD PUMA ÖTV MUAFİYETLİ SATIŞ!

Çok beğenilen otomobillerden olan Ford Puma için ÖTV muafiyetli satışlarda karşılaşılan fiyatlar belli oldu. Normalde Ford Puma son fiyat listesine göre 1.385.000 TL’ye satılıyor. Ancak ÖTV muafiyeti devreye girince bu hakka sahip olan müşterilerin sadece 770.000 TL tutarında ödeme yapmaları gerekiyor. Sadece bu ödeme yapılarak ÖTV’siz bir şekilde Ford Puma satın alınabiliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER