Ford, 90 bin aracını geri çağıracağını açıkladı

Ford, bazı araçlarını olası bir arıza sebebi ile geri çağıracağını açıkladı. 90 bin 736 aracı kapsayan karara ilişkin ayrıntılar belli oldu.

Ford, 90 bin aracını geri çağıracağını açıkladı

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) yaptığı açıklamasında Ford’un motor emme valflerindeki olası bir arıza sebebi ile araçlarını geri çağırılacağını açıkladı.

HANGİ ARAÇLAR GERİ ÇAĞIRILACAK?

Geri çağırma kararı tüm araçları kapsamayacak. Yapılan açıklamaya göre 2021-2022 model Bronco, F-150, Edge, Explorer, Lincoln Nautilus ve Lincoln Aviator gibi 2.7L veya 3.0L Nano EcoBoost motorlarla donatılmış toplamda 90 bin 736 araç geri çağırılacak.

CİDDİ GÜVENLİK RİSKİ VAR

Yapılan açıklamaya göre motor emme valfleri yaşanabilecek bu arıza sebebi ile sürüş sırasında kırılma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir. Bu durum da ciddi olarak güvenlik risklerine yol açabilir.

Bayiler, sorunun giderilmesi için araçlara çevrim içi test uygulayacağını ve gerekli durumlarda da motorların ücretsiz olarak değiştirileceğini belirtti.

FİRMA TALİMAT İÇEREN BİLDİRİM GÖNDERECEK

Yapılan açıklamada sürücülerin geri çağırma süreci hakkında ek bilgi almak için Ford müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilecekleri ifade edildi. Aracı geri çağırılacak olan sürücüler için firmanın daha fazla talimat içeren bir bildirim göndereceği öğrenildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER