Eylül ayında otomobil fiyatlarına zam yapılacağı iddia edildi

Araç almak isteyenler için önemli bir uyarı geldi. Eylül ayından itibaren araç fiyatlarına yüzde 5 civarında zam yapılacağı belirtildi. Zammın temel sebebinin döviz kurundaki değişim olduğu ifade edildi.

Eylül ayında otomobil fiyatlarına zam yapılacağı iddia edildi

Sıfır araç satışlarında son dönemlerde hızlı bir artışın olduğu biliniyor. Sıfır araçlar satılırken, ikinci el araçlarda fiyat düşmesine rağmen satışlar istenilen seviyede değildi. Eylül ayından itibaren araç fiyatlarına zam geleceği iddia edildi.

Gazeteci Emre Özpeynirci otomobil fiyatlarına zam geleceğini iddia etti. Döviz kurundaki artış sebebi ile araç fiyatlarına ortalama olarak yüzde 5 seviyesinde zam yapılabileceğini belirtti. Öte yandan bayilerin ağustos ayı sonuna kadar sunmuş olduğu sıfır araçlardaki indirim kampanyaları da araç almak isteyenlerin dikkatini çekiyor.

ARAÇ SATIŞININ GERİLEMESİ BEKLENİYOR

Piyasalardan aktarılan son habere göre temmuz ayında 94 binden fazla araç satışı yapıldı. Ağustos ayında bu rakamın 85 bin civarına gerilemesi bekleniyor. Özellikle geçtiğimiz günlerde araçlar için Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre bu durum araç alım satım üzerinde ciddi bir etkiye yol açabilir.

EYLÜL AYINDA ZAM GELECEĞİ İDDİA EDİLDİ

Bu sebeple araç almak isteyenler için eylül ayı uyarısı yapıldı. Piyasadaki ani fiyat değişimlerinin sebebinin dolar fiyatlarındaki değişim olduğu ifade ediliyor. Piyasadaki gelişmeler araç fiyatlarını etkilerken, eylül ayına kadar araç almak isteyenlerin acele etmesi gerektiği belirtiliyor.

HANGİ ARAÇLARA ZAM GELECEK?

Ortaya atılan yüzde 5’lik zam iddiası sonrasında araç almak isteyenler hangi modellere zam geleceğini merak ediyor. Eylül ayında gelmesi beklenen zam oranının otomobil marka ve modellerine göre farklılık gösterebileceği ifade ediliyor. Yerli üretimde GSR avantajının bitmesi ve GSR2’ye geçilmesi, fiyatların artmasına neden olabilir.

NOT: Haberimiz yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER