Explorer Türkiye'ye geliyor! Otomobilin özellikleri ve satış rakamı belli oldu!

Ford'un Amerikan köklerine dayanan otomobil Türkiye'ye gelecek. Ayrıca araç almak isteyen vatandaşlar şimdiden otomobilin özelliklerini araştırmaya koyuldu.

Explorer Türkiye'ye geliyor! Otomobilin özellikleri ve satış rakamı belli oldu!

Ford'un Amerika kökenine dayanan ve aynı zamanda Avrupa pazarı için tasarlanmış olan yeni otomobil Explorer Avrupa'da beklenenden daha geç geleceği ifade edildi.

Ayrıca aracın Türkiye'ye geleceği tarih merak söz konusu olurken özellikleri de şimdiden araç alıcıları tarafından araştırılıyor. Elektrikli araçlar arasında en çok tercih edilen otomobillerin içerisinde yer alan Explorer yaklaşık 6 aylık gecikmenin nedenini açıkladı.

Explorer Türkiye'ye geliyor! Otomobilin özellikleri ve satış rakamı belli oldu! - Resim : 2

Önümüzdeki yaz döneminde satışa çıkması beklenen araç yaklaşık 6 aylık gecikme yaşanacağını ve bunun yeni küresel güvenlik düzenlemeleri olduğunu da ifade etti.

EXPLORER'İN ÖZELLİKLERİ

Maceraya hazır tasarımı ile ön plana çıkan otomobil 470 litrelik bagaj hacmi ve 5 koltuğa sahip. Aynı zamanda sürücü ve ön Koltuktaki yolcu arasındaki 17 litrelik konsol ve 15 inçlik bir dizüstü bilgisayar konulacak alan da yer alıyor.

Otomobilin tasarımı şimdiden araç alıcıların dikkatinden kaçmazken yalnızca 25 dakikada % 10'dan % 80'e hızlı şarj olma özelliği de araçta bulunan özellikler arasında yer alıyor.

Explorer Türkiye'ye geliyor! Otomobilin özellikleri ve satış rakamı belli oldu! - Resim : 4​​​​​​​

Avrupa çapında 500 bin şarj noktasına erişim olanağı ile şarj edebilme özelliği de bulunurken 351 kilometreye kadar sürüş menzili gibi özelliklerde yer alıyor. En üst seviyede 335 HP çift motorlu model bulunuyor. Gelecek yılların ortalarında Avrupa'ya açılması planlanan modelin başlangıç fiyatının 45 bin Euro'nun altında olacağı da ifade edildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER