Elektrikli araç almak isteyenlere gün doğdu! O marka SUV modellerinı ucuza satacak!

Otomobil piyasasında elektrikli araçlar son dönemlerde beklenenden daha fazla rağbet görürken Danimarkalı bir otomobil markasının iflas edeceği ve bu doğrultuda modellerini ucuza satmak istediği açıklandı.

Elektrikli araç almak isteyenlere gün doğdu! O marka SUV modellerinı ucuza satacak!

Donanımhaber’in haberine göre Fisker adlı Danimarkalı bir otomobil üreticisi, iflas başvurusunda bulundu. Başvuruda bulunan Fisker bu sebeple de envanterinde bulunan 3.000’den fazla Ocean elektrikli SUV modelini ucuza satmak istediğini söyledi. Fisker her bir modeli için 14 bin dolar gibi elektrikli araç almak isteyenlere fırsat yaratacak bir sayıyla satmayı düşünüyor.

2016 yılında büyük hedeflerle kurulan elektrikli otomobil üreticisi Fisker, geçtiğimiz ay iflas başvurusunda bulunmuştu. Şirketin sorunlu üretim modeli ve araçları bunda etken oldu. Şimdi ise Fisker, envanterindeki 3.000'den fazla Ocean elektrikli SUV modelini çok uygun fiyata satmak için yargıçtan izin istiyor.

İFLASINI AÇIKLAYAN MARKADAN ZARARINA SATIŞLAR

Elektrikli araç almak isteyenlere gün doğdu! O marka SUV modellerinı ucuza satacak!

Fisker, istediği onayı alırsa envanterinde bulunan 3,231 adet Ocean SUV aracını New York merkezli bir araç kiralama şirketi olan American Lease'e 46.25 milyon dolar karşılığında satacak. Bu da firmanın Ocean modeli araç başı yaklaşık 14 bin dolara satacağı anlamına geliyor.

Fisker, Ocean’ı ilk tanıttığında bu araç için yaklaşık 70.000 dolar başlangıç fiyatı belirlerken iflasın eşiğine gelmesiyle birlikte fiyatları 25.000 dolar seviyesine kadar düştü.

Hali hazırda en az 1 milyar dolar borç yükümlülüğü altında olan Fisker’in en büyük 20 alacaklısı arasında ise Adobe, Google ve SAP gibi dünya devleri yer alıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER