Dünya otomobil satış tarihinde ilk! Benzinliye rağbet azaldı

İlk icat edildiği andan itibaren insanlığın gelişimini hızlandıran etkenlerden olan otomobiller zaman içinde farklı çeşitlerde varlığını sürdürdü. Teknolojinin getirdiği nimetlerle değişen araçlar son yıllarda farklı yakıt tüketim yoluna gitmeye başladılar.

Dünya otomobil satış tarihinde ilk! Benzinliye rağbet azaldı

Global anlamda her geçen gün kendilerine farklı özellikler entegre eden otomobiller artık içten yanmalı motorlar yerine elektrik tüketen modeller piyasaya sürmeye başladılar. Çevreyi koruma ve farklı kaynaklar oluşturma teması ile yollara çıkan elektrikli araçlar kısa zamanda dünyayı etkisi altına aldı.

Dünyanın dev markaları bile elektrikli üretim furyasına uyarak bu yönde bir pazarlama yoluna gittiler. Ülkemizde de başta yerli otomobil markası TOGG olmak üzere piyasaya giren otomobiller ile elektrikli otomobillere ilgi arttı.

DÜNYANIN İLGİSİ BU YÖNE KAYDI

Webtekno'da yer alan habere göre dünyada otomobil satışlarında ilk defa benzinli otomobil rakamları elektrikli ve hibrit araçların gerisinde yer aldı. Geçen ay yapılan satışlara ait olan bu bilginin ilerleyen dönemlerde artarak devam etmesi muhtemel görünüyor.

Dünya genelinde bu durum hakkında üst üste yeni gelişmeler yaşanıyor. Her geçen süre zarfında elektrikli araçların araç sahiplerine daha yeni özellikler sunması satış rakamlarına olumlu yansıdı. Dünyada bu konuda öncü markalardan olan Tesla gibi modeller ürettikleri modeller ile insanları bu kategoriye çekmeyi sürdürüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER