Direksiyon sınavlarında ezber bozan değişiklikler! Eski sistemi unutun

Her sene binlerce insan araba sürme yetkisine sahip olmak için ehliyet kurslarına gidiyor. Yazılı ve uygulamalı sınavı geçenler yasal olarak trafiğe çıkma hakkına sahip oluyor.

Direksiyon sınavlarında ezber bozan değişiklikler! Eski sistemi unutun

Direksiyon sınavına giren insanlar daha önce araba sürme tecrübeleri olmamasından dolayı sınavda kolaylıkla elenebiliyor. Sınavlarda konulan kuralların katılığı ile ilgili daha yapıcı adımların atılması gündemde.

SÜRE UZAYACAK, EK HAK VERİLECEK

İlk olarak 50 sorudan oluşan bir yazılı sınava giren vatandaşlar buradan en az 70 puan aldıktan sonra direksiyon sınavına geçiyor. Burada açık alanda parkurdaki adımları tek tek geçenler sınavı başarı ile tamamlıyor.

Söz konusu direksiyon sınavı ile ilgili bir çok değişikliğin yapılması gündemde. Konu ile ilgili konuşan İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Murat Tekin'de bu gelişmeyi doğruladı. Tekin sınav süresinin 40 dakikaya uzatılması, paralel parka bir deneme hakkının daha getirilmesi ve U dönüşü manevrasının sınava eklenmesi gibi başlıklar getirilmesinin beklendiğini söyledi.

SINAVLARA "TOGG" AYARI

Yaşanması beklenen değişiklikler ile ilgili bir değişiklikte Orta Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Serdar Tepeöz'den geldi. Tepeöz TOGG gibi elektronik araçlarda motor bulunmamasından dolayı sınavlarda kaput sorularının azalacağını ifade etti.

Bir düzenlemede engelli vatandaşların işlerini kolaylaştıracak türden olacak. Burada ise vatandaşlar sınava kendi araçları ile katılacak ve araca uyum sorunu ortadan kalkacak.

Gelişmelerin yakın zamanda resmiyete dökülerek yeni sistemin başlaması bekleniyor. Henüz ehliyet almamış ve almayı düşünenlerde gelişmeleri ilgili bir şekilde takip ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER